Vegan pompoenpizza recept crazy curry

Vegan pompoenpizza recept crazy curry

Deze pizza is hemels, geloof ons! De kikkererwtencurry is zeker het proberen waard. De helft van de curry haalt het meestal niet op de pizza omdat iemand de verleiding vaak niet kan weerstaan. Om het nog aantrekkelijker te maken: deze pizza bevat slechts 673 calorieën. Daar hoef je ’t niet voor te laten, toch? De vleeseters onder ons zullen ook niks te kort komen wanneer ze deze vegan pizza voorgeschoteld krijgen! Hij is nog makkelijker te maken dan je zou verwachten ook.

 

Ingrediënten

180 gram pompoenbodem
50 gram Tomatensaus (passata di pomodoro)
1/2 ui
2 teentjes knoflook
1 verse tomaat
100 gram kikkererwten
1 blokje groentebouillon
1 tl curry masala
Koriander
Chili pepers (optioneel)
Eetbare bloemen
Gele, rode en oranje pepers
Verse basilicumblaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak eerst de kikkerewtencurry. Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze even aan in een pan tot ze lichtbruin kleuren. Snijd de tomaten fijn en voeg deze samen met de curry masala kruiden toe. Laat dit even sudderen tot de tomaten helemaal zacht geworden zijn. Voeg nu de kikkererwten en de groentebouillon toe tot het geheel net onder staat. Laat dit zachtjes koken totdat het wat dikker wordt.

Besmeer de bloemkoolbodem met de passata bak het geheel 10 – 12 minuten in de oven. Snijd ondertussen de pepers in dunne ringen. Wanneer de pizza uit de oven komt maak je ‘m af door de kikkererwtencurry erover te verdelen en de peper, verse basilicumblaadjes, koriander en eventueel de eetbare bloemen erop te leggen. Schiet nog even snel een foto voordat deze pompoenpizza je mond in verdwijnt want: foodstyling on fleek!

1 persoon

25 minuten

673 kcal