Zakelijke website 
Over Magioni
Wat maakt een Magioni pizza nu anders?

Het idee

‘’Als je gewoon een pizza zou kunnen eten zonder dik te worden zou er echt een wereldprobleem worden opgelost’’, grapte Manon van Essen na een geslaagde wijnavond met vriendinnen. Bestaat zoiets al niet? Instagram gaf hier direct antwoord op. Met de #cauliflowerpizza of #bloemkoolpizza toverden duizenden foodies een bloemkoolpizza op tafel.

Magioni. Over Magioni, het idee
Magioni-Eerste-Pizza

De eerste bloemkoolpizza

De eerste bloemkoolpizza bakken was een regelrechte teleurstelling. Nadat haar keuken ontploft was, ze een brandwond op haar arm had en een verbrandde pizza als eindresultaat in de oven zag,  wist Manon het zeker, dit was niet haar roeping. Wat een gedoe! Waarom kan ik niet gewoon een bloemkoolpizza bij de supermarkt kopen? Dat zou echt een hoop tijd besparen, kijkend naar het verbrande hoopje ellende in de oven. Niet wetende dat de eerste ‘’Magioni’’ pizza een feit was.

Testen in een restaurant

Manon wist, door haar inmiddels opgebouwde ondernemingservaring, dat er niemand in de bloemkoolpizza zou geloven als dit product niet eerst goed getest zou worden. Ze testte de pizza vervolgens een tijd lang in een restaurant in Amsterdam. Lange dagen, naast een bloedhete oven midden in de zomer. Een regelrechte ramp. De bloemkoolpizza’s werden in het begin regelmatig terug gestuurd, totdat de reacties na enige tijd steeds positiever werden. Het recept werd bijgewerkt en de resultaten werden geanalyseerd. Klaar voor de volgende stap..

Magioni. Over Magioni, testen in een restaurant
Over Magioni, op naar de fabriek

Op naar de fabriek

Van eigen recept naar het pizzaschap is niet direct mogelijk. Hiervoor moet het product aan heel veel kwaliteitseisen voldoen. Een fabrikant kan daarmee helpen. Samen met de fabrikant hebben wij de pizza’s ready to market gemaakt. De Magioni pizzabodems waren eindelijk klaar om verkocht te worden!

Magioni en Albert Heijn

De dag des oordeels. Na de laatste testen, smaken, checken van de verpakking, doorlopen van de presentatie was het dan ein-de-lijk zover. De mensen van Albert Heijn kwamen langs om de Magioni pizza’s te proeven. En ze waren enthousiast. ‘’Op het moment dat ze ja zeiden kon ik echt mijn oren niet geloven. Al het zwoegen was niet voor niets geweest, je hebt dan nog helemaal niet door dat je echt in de Albert Heijn komt te liggen’’, aldus Manon.

Over Magioni. In de Albert Heijn
Over Magioni, Hello Fresh

Magioni en Hello Fresh

Tussen Hello Fresh en het pitchen bij Albert Heijn zat welgeteld één dag. Met alle producten in een doos, met het OV richting het kantoor van Hello Fresh. Als startup heb je weinig te besteden, dus is het altijd improviseren. Maar ook Hello Fresh was enthousiast! En zo werd ook de bietenpizza geïntroduceerd in Nederland.

Eindelijk in de schappen

In April 2016 was het dan eindelijk zo ver. Magioni kwam in de schappen van Albert Heijn te liggen. Dat bleef ook voor de pers niet onopgemerkt. RTL boulevard, Linda Nieuws, iedereen schreef over onze bloemkoolpizza’s. De social media kanalen van Magioni klapte uit zijn voegen. Nog steeds kunnen wij bijna niet geloven hoe hard het gegaan is. Niet alleen het team is uitgebreid, maar ook het aantal winkels waar je de pizza’s kunt kopen. Dit betekent niet dat alles in kannen en kruiken is. Elke dag werken wij nog steeds aan dezelfde droom. Gezonde pizza’s toegankelijk maken voor iedereen!

Over Magioni, In de schappen van Albert Heijn