Pompoenpizza recept comforting shoarma

Pompoenpizza recept comforting shoarma (vegan)

The indigo kitchen X Magioni recipe

Huiver en luister voor ons vegan comforting shoarma pompoenpizza recept! Ben je aan het experimenteren met de vegan lifestyle, eet je al jarenlang plantaardig, of ben je helemaal geen vegan? Dit recept maakt echt iedereen blij. Daar durven wij wel om te wedden! Dit is echt een perfect recept als je vrienden over de vloer hebt. Bak de pizza’s af en zet bakjes op tafel met de overige ingrediënten. Door de kleuren van de tomaat, wortel, rode kool en bieslook heb je meteen een pizzaparty met een hoofdletter ‘P’ te pakken!

Shoarma staat bij ons zeker in de comfort food top 10. Met deze vegan versie van shaorma op je pizza hoef jij je na je laatste hap nergens schuldig over te voelen! Niet alleen ben je met deze versie bewust en duurzaam bezig, maar ook nog lief voor jezelf. Je kan een paar van deze pizza’s eten voordat je aan het aantal calorieën van een gemiddelde portie shoarma komt! What are you waiting for?

Ingrediënten

Pompoenbodem
50 gr tomatensaus (passata di pomodoro)
35 gram vegan shoarma
20 gram vegan kaas (Wilmersburger)
paar stengels bieslook
20 gram rode kool
paar cherrytomaten
ringetjes chilipeper
30 gram wortelrasp

Voor de knoflooksaus:
1 el vegan mayonaise (Remia mayolijn à plantaardige mayo)
1/2 el soja yoghurt (Alpro naturel)
1/2 el knoflookpoeder
1 el bieslook
Zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak eerst de knoflooksaus. Meng de soja yoghurt met de plantaardige mayo en roer er de knoflookpoeder, gehakte bieslook en wat zout doorheen. Bak in een pan de vegan shoarma. Besmeer de pompoenbodem met de passata en leg er de shoarma en de geraspte vegan kaas op. Zet de pizza 10 tot 12 minuten in de oven. Halveer de cherrytomaten, snijd de chilipeper en rode kool in dunne ringen en rasp de wortel. Als de pizza uit de oven komt beleg je ‘m met de cherrytomaatjes, rode kool, chilipeper en wortel. Nog een swirl van je zelfgemaakte vegan knoflooksaus en genieten maar!

1 persoon

25 minuten

658 kcal