5x pizza gecombineerd met de beste wijn

Deze week hebben we een primeur op Magioni.com! Onze eerste gastblog is een feit en wat voor een! Ben jij benieuwd naar welke wijn je het beste kan drinken bij een pizza prosciutto? Of drink jij al jaren een witte wijn bij je pizza met geitenkaas en ben je daar eigenlijk een beetje klaar mee? Marcella (co-owner AKA girlboss) van Girls Who Magazine heeft voor ons de lekkerste vino’s uitgezocht bij verschillende pizza’s. Altijd fijn zo’n spiekbriefje;-)

Marcella maakt vanaf april (2018) een Youtube serie waarbij ze alle wijngebieden van Europa langs gaat! We like.

5 X PIZZA GECOMBINEERD MET DE BESTE WIJN

Wijn-spijs combinaties, oftewel gerechten met wijn combineren op zo’n manier dat het elkaar versterkt. Waarom doen we dat eigenlijk? Als een wijn gecombineerd wordt met spijs, kan dat een hele andere smaakbeleving geven, dan wanneer beide los worden genuttigd. Het doel van een goede wijn/spijs combinatie is dus het vinden van harmonie tussen het smaakprofiel van zowel het gerecht als de wijn. Vaak worden deze combinaties gemaakt voor hoogstaande culinaire zaken of gerechten. Maar hoe leuk is het om harmonie te vinden tussen pizza en wijn? Hoe kunnen bepaalde wijnen de smaak van pizza versterken? Wij hebben voor jou 5 Magioni pizza’s gecombineerd met fantastische wijnen!

Op deze pizza liggen herfstachtige ingrediënten die goed passen bij zowel witte als rode wijnen. Zit je Netflix te kijken en is het buiten donker en koud, dan kies je eerder voor de rode variant. Maar is het lekker weer en schieten de zonnestralen naar binnen? Dan is de kans groot dat je voorkeur uitgaat naar wit. We hebben twee wijnen uitgekozen om deze heerlijke pizza nog beter te laten smaken.

 

WIT: Hout gelagerde Chardonnay uit Piemonte Italië. Want die wijn smaakt namelijk echt naar herfst en samen met deze pizza is dat een geweldige combinatie.

Pesto, pesto, pesto. Love it!  De smaken van basilicum, het hoofdingrediënt van pesto, maakt de gemiddelde pizza een stuk smaakvoller. In basilicum zitten smaakelementen van kruidnagel, kaneel, anijs en dragon. Laten we dáár goede wijn bij uitkiezen! Pesto is afkomstig uit Lingurië waar de Vementino druif groeit. Deze druif gaan we dan ook combineren met deze pizza. Het beste advies is eigenlijk om te kijken waar de ingredienten van het gerecht vandaan komen, en vervolgens te kijken naar een wijn uit dezelfde regio. Je begrijpt het, de meeste pizza combineren we dan ook met Italiaanse wijnen.

 

WIT: Vermentino van wijnhuis Pepi Lignana

Met deze pizza kom je écht in de Italiaanse sferen. Ik waan mezelf alweer terug naar Florence. Oke. Terug naar de realiteit, wij zitten nu thuis op de bank en willen onze Magioni pizza combineren met een heerlijke wijn. Bij deze Italiaanse klassieker past een rode wijn. Als je het mij vraagt de lekkerste wijn van de wereld. De

 

ROOD: Bij een pizza zoals deze hoort een vorstelijke druif. Barolo, Barberesco of Langhe Nebbiolo. Alle drie gemaakt met de Nebbiolo druif. Een rokerige wijn met diepe aarde smaak. Barbaresco van wijnhuis Mocca Gate, Langhe Nebbiolo van wijnhuis Massolino. De aardse smaak van deze wijn past goed bij de vette spinata romana. De smaak van de wijn zal dan ook het vet van de spinata balanceren. Dat noemen wijn nog eens een momentje voor jezelf.

Makkelijke wijn/spijs tip:

kijk naar de herkomst van het gerecht/ingrediënt en combineer deze met wijn uit dezelfde regio’.

Voor wijnadvies bij deze pizza kunnen we ons weer het best richten op tijm. De geur van dit kruid doet mij denken aan de middellandse zee. Een rokerig, pittig-zoet, kruidig en warm karakter. Dát zijn nog is termen waar we iets mee kunnen als we op zoek zijn naar een wijn. Samen met de paddenstoelen vormt de tijm een aardse smaaksensatie.

 

ROOD: Pinot Noir. Omdat de houtige smaak van tijm het beste te combineren valt met een rode wijn zoals deze die licht is en zachte smaken heeft.

Vijg en geitenkaas het klassiek duo. Samen doen ze graag een klassiek dansje van geluk in je mond. Maar weetje wat er nu nog mist? Een goede wijncombinatie. Hier ook weer het advies om de afkomst van de kaas met de regio te combineren. Zo makkelijk kan het zijn.

 

ROOD: Port. Hoewel er veel verschillende soorten port zijn doet deze aanrader prima zijn werk. Zoete drank die de smaak van geitenkaas en vijg nog extra versterkt tot een smeuïg toetje.

Meer weten over Marcella en haar blog Girls Who Magazine?

Geen reactie's

Geef een reactie