Bee funky pizza

BEE FUNKY ONTBIJTPIZZA MET MAGERE KWARK EN PURE CHOCOLADE

Wij vinden experimenteren met verschillende smaken, pizza’s en figuren maar al te leuk en komen zo ook vaak op nieuwe, leuke ideeën. Zo ontstonden ook deze twee bijtjes die wij omgetoverd hebben tot ontbijtpizza, maar je kan ze natuurlijk ook heel goed als toetje eten. Daarnaast is het superleuk om samen met je kids in het weekend deze pizza te maken, wedden dat ze niet kunnen wachten?

 

Het leuke van deze pizza’s is dat we onze natuurlijke kleurpoeders hebben gebruikt. We hebben vooraf wel even de Matcha en de Pink Pitaya gemengd met een klein beetje water. Zo mengt de kleur makkelijker met de kwark. Als je trouwens wil variëren met de kleuren, wij houden je niet tegen! Hoe meer kleur, hoe beter. Het formaat van de pizza kan je hiervoor helemaal zelf bepalen. Wij hebben uit een bloemkoolbodem, twee kleine rondjes geprikt. Maar je kan natuurlijk ook gewoon twee grote bijen maken.

2 persoon

210 kcal

20 minuten

bee-funky


50g GROENTEN


36g KOOLHYDRATEN


20g EIWIT


4g VET

Ingrediënten

  • 1 mini Magioni bloemkool pizzabodem (+/- 40 gram)
  • 2 mini Magioni bloemkoolbodems (180 gram)
  • 190g magere kwark
  • 30g pure chocola
  • 5g glittersuiker of ander eetbare versiering (optioneel)
  • 5g Blaadjes verse munt
  • 3g Pink Pitaya
  • 3g Matcha poeder

Bereiding

Verwarm de oven voor om 220 graden en bak de bodems af in 10-12 minuten.

Verwarm 2/3 van de pure chocolade au bain-marie tot het gesmolten is. Haal deze vervolgens van het vuur af en smelt het laatste stuk chocola in de al gesmolten chocola tot het wat dikker wordt en gaat glanzen.

Vouw een spuitzakje van bakpapier en doe hier de gesmolten chocola in. Nu kan je zelf de staart en oogjes spuiten van chocola op een vel bakpapier. Zet de vormpjes chocola in de vriezer om af te koelen.

Meng de Pink Pitaya en de Matcha beide in verschillende bakjes met een drup water. Zodat er een soort pasta ontstaat.

Verdeel de kwark over drie bakjes, en meng één bakje met het Matcha mengsel, de ander met de Pink Pitaya en de laatste laat je wit.

Bestrijk de bodem met de verschillende soorten kwark zoals op de foto te zien is. Tip: Je kan eventueel een spuitzak gebruiken om strakke lijnen te krijgen.

Besprenkel de bijen met versieringen naar wens. Wij hebben voor onze bijtjes kleurenglitters gebruikt.

Haal de chocola uit de vriezer en versier de bijtjes met hun ogen en staart. Maak twee vleugeltjes van de muntblaadjes en je twee schattige ontbijtbijen zijn ready to eat!

 

Tip: De vleugeltjes kunnen ook van chocola worden gemaakt.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
bee funky
Geen reactie's

Geef een reactie