Vegetarische pizza met geitenkaas en biet

VEGETARISCHE BIETENPIZZA MET GEITENKAAS

Geitenkaas en rode biet is al lange tijd een hit. Deze vegetarische pizza met geitenkaas komt daarom als geroepen voor veel fans van rode biet. Voor de pizza hebben wij gebruik gemaakt van de Chioggiabiet. Deze biet heeft van nature een fantastische kleur en hoeft niet gekookt te worden voordat deze eetbaar is. Daarnaast staat het gewoon extra feestelijk. Wij krijgen geen genoeg van rode bieten. Een bietenbodem met een mélange van bieten, veel meer heb je niet nodig! Bieten zijn enorm gezond en bevatten veel vitamines en mineralen. Een pizza vol met bieten is dus niet verkeerd en ook nog eens mooi om te zien. Is het voor jou allemaal een bietje te veel, vervang dan wat bieten door andere groentes zoals courgette en champignons. Naast geitenkaasspread en bieten is deze pizza ook heel lekker met andere toppings. Blauwe kaas en bieten gaan bijvoorbeeld heel goed samen. Of gebruik wat verse kruiden zoals munt, salie of tijm. Ook noten, zoals walnoten of macadamianoten doen het goed in combinatie met bieten. En zelfs fruit kan samen met bietjes, denk aan appel of granaatappelpitjes. Waar je ook voor kiest, deze pizza is een winnaar!

1 persoon

600 kcal

30 minuten


200g GROENTEN


86g KOOLHYDRATEN


20g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 1 Bieten pizzabodem
  • 40 gram Zuivelspread light
  • 30 gram Wilde verse spinazie
  • 100 gram gekleurde bietjes
  • 20 gram geitenkaas
  • 5 gram walnoten
  • 10 ml honing
  • Chili vlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. En bak de pizzabodem 5 minuten af. Schaaf ondertussen dunne plakken van de rode biet.

Haal de pizzabodem uit de oven. Bestrijk de bodem met zuivelspread en beleg deze met de biet, geitenkaas, wilde spinazie en walnoten. Doe de pizza nog 8 minuten terug in de oven. Honing en chili vlokken erbij en je bent klaar.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie