Bloemkoolpizza kids knakworstjes

BLOEMKOOLPIZZA VOOR KIDS

Heb jij een kind dat weigert te eten op het moment dat de broccoli op tafel staat? Of dat de avondtaferelen er niet gezelliger op worden, omdat het elke keer weer een strijd is om de groenten te eten?

In samenwerking met FAB Mama ontwikkelde Magioni een kids proof recept.

Met deze onderwater pizza steel je niet alleen de show, maar laat jij je kind al 170 gram groenten eten zonder dat dit opgemerkt wordt.

1 persoon

599 kcal

15 minuten


150g GROENTEN


83g KOOLHYDRATEN


31g EIWIT


16g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 80 gram tomatensaus (passata di pomodoro)
  • 1/3e bol mozzarella
  • 4 knakworstjes
  • 20 gram sojabonen (of andere leuke groentengarnering voor op de pizza)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de verpakking van de bloemkoolpizza en verdeel de tomatensaus over de bodem. Pluk de mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de bodem. Maak aan de onderkant van de knakworstjes kleine inkepingen zodat je als het ware tentakels maakt van de knakworstjes. Verdeel de sojabonen over de pizza.

Bak de pizza 10 minuten in de oven af. De bloemkoolpizza is klaar op het moment dat de korst een goudbruine kleur krijgt. Voeg eventueel oogjes toe op de knakworstjes voor een speels effect & voilà. Het begin om jou kind groenten te laten eten is er!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie