PIZZA SWISS MERENGUE

Wij hebben onszelf dit keer echt even overtroffen. Het heeft wel wat moeite gekost dit keer, maar wanneer wij iets willen dan fixen we het gewoon. Mislukte meringues, heel veel recepten en uren keukencardio verder. Maar we hebben het! De ultieme chocolade pizza, om je vingers bij af te likken. Een plaatje voor het oog, en de smaak is echt on point. Iets wat we je wel willen meegeven, is de chocola van Swiss, hét geheime ingrediënt. De sleutel tot succes. In combinatie met meringue is ‘ie namelijk super lekker! En wij vinden gewoon dat er soms chocola moet worden gegeten, dus doen we dat ook.

 

Heb je lekker de tijd en zin om te koken, dan is deze wat voor jou. We willen je eigenlijk gewoon uitdagen, want denk jij dat je ook zo’n topper van een pizza kan bouwen?! Wij zeggen DOEN! Laat ons gelijk even weten wat je er van gebakken hebt! Succes;)

8 personen

170 kcal

135 minuten


8g GROENTEN


22g KOOLHYDRATEN


3g EIWIT


6g VET

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Mixer
  • Saté prikkers

Bereiding

Brokkel de chocola in stukjes en smelt deze in +/- 30 seconden in de magnetron.

Giet de gesmolten chocola in de siliconenvormpjes en zet in de vriezer voor 25 minuten. Geen siliconenvormpjes in huis? No worries, sla stap 1 en 2 over en breek de chocolade gewoon in stukken.

Splits vervolgens de eieren zodat het eiwit en eigeel van elkaar zijn gescheiden.

Meng het eiwit in de mixer en voeg geleidelijk de suiker toe.

Meng het matchapoeder met wat water en suiker zodat er een stropering mengsel ontstaat. Draai nu de spuitzak binnenstebuiten en trek strepen van het matchamengsel op de spuitzak.

6Draai de spuitzak weer terug en vul deze met de merengue, zo krijg je dus die mooie gekleurde swirl. Maak vervolgens merenguevormpjes op een bakplaat en bak deze 2 uur af op 200 graden.

7Bak de pizzabodem in 8-10 minuten af in een voorverwarmde oven (220°C) en laat afkoelen.

8Besmeer de bodem met de helft van de magere kwark, de andere helft meng je met wat matcha poeder. Hiermee maak je 6 toefjes op de pizza, waar je vervolgens een mooi patroon van maakt met een satéprikker.

9Beleg de pizza met de afgebakken merengue, chocoladeroosjes en top af met de mini marhsmellows.

pizza recepten 1Nummer 0Bak de pizza nog 2-3 minuten af in de oven zodat de chocola smelt.

Tip: Dit is hoe wij de pizza hebben gemaakt, maar maak er vooral een creatief kunstwerk van;) SUCCES!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
swiss-choco-pizza
Geen reactie's

Geef een reactie