CRUNCHY KIP SHOARMA PIZZA

CRUNCHY KIP SHOARMA PIZZA

Deze pizza met kip shoarma is een echt guilty pleasure, euhhh healthy pleasure dus! Perfect voor een avond op de bank. Wat is dit een chiller zeg. De gekruide, crunchy kip maakt dit recept helemaal af. Ja, hier krijg je gewoon trek van toch?

Dat deze kip shoarma pizza helemaal niet ongezond is blijkt maar weer, dit recept is namelijk onderdeel van het Pizza dieet in Juni 2018. Een gezonde versie dus, die jij zonder enig schuldgevoel naar binnen kan werken, win-win.

De magic trick van dit recept? De kip hebben we gemarineerd in lekkere kruiden en extra crunchy gemaakt met geplette popcorn. Yes, dan krijg je dus een soort chicken-nuggets. Maar dan extra krokant, en mega vers! Even wat popcorn in de keukenmachine totdat je een fijn mengsel van kruimels hebt en even mixen met je favo kruiden tot een lekker mengsel. De rauwe kip haal je even door een laagje bloem, dan een laagje rauw ei en vervolgens door het popcorn-kruiden mengsel. Even in de oven, en voilà jouw pizza kip shoarma is klaar. Je favoriete groenten erbij en je avond kan niet meer stuk.

2 persoNEN

387 kcal

20 minuten

kip-shoarma-pita-pizza-dieet


48g GROENTEN


47g KOOLHYDRATEN


21g EIWIT


11,5g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool kurkuma bodem
  • 50g magere yoghurt
  • 1 teen verse knoflook
  • ½ theelepel olijfolie
  • 75g kipfilet
  • 20g rode paprika
  • 10g zwarte olijven
  • 30g tomatensalsa
  • 30g zoute popcorn
  • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vouw de pizza voorzichtig in een koker vorm en zet hem vast met een satéprikker. Bak de bloemkool bodem 10-12 minuten af in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de skinny knoflooksaus door verse knoflooktenen te persen en dit te mengen met wat yoghurt, olijfolie en genoeg peper en zout.

Doe de popcorn in de keukenmachine en mix deze goed door zodat je fijne kruimels krijgt. Snijd de rauwe kip in blokjes, doop ze even in een geklopt ei en vervolgens in de popcornkruimels voor een lekker crunchy effect.

Bak de kip in een koekenpan en snijd vervolgens de paprika in kleine blokjes.

Vul de afgebakken pizzabodem met ijsbergsla, tomatensalsa, kip, paprika en olijven.

Top de pizza af met wat knoflooksaus en de overige popcorn kruimels! Enjoy!

Variatietip: Liever vega? Dan zijn vegetarische kipstukjes ook heerlijk hierbij.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
kip-shoarma-pita-pizza-dieet
Geen reactie's

Geef een reactie