Dessert pizza met citrus

DESSERT PIZZA MET CITRUS

Joe! Wat denk je van deze beauty? Een dessert pizza met kokosyoghurt en citrusvruchten. Deze dessertpizza staat bij ons met stip op nummer 1. Niet iedereen gaat meteen overstag wanneer je een dessertpizza voorstelt. Dessert & pizza? Hoe dan? Het is eigenlijk heel logisch, op deze manier is het mogelijk om een pizza te combineren met kwark als ontbijt. Je hoeft niet te kiezen, best of both worlds dus.

 

Wij houden meestal een halve pizza aan als dessert. De pompoenbodem is aardig zoet van zichzelf, dus een perfecte basis voor dit recept. Met wat extra zoete toppings erop zit je wel goed. Door de pizza te beleggen met veel fruit krijg je dus meteen een flinke dosis groente en fruit binnen. Groenten in de bodem, fruit als topping. De dag is nog maar net begonnen en je bent al lekker bezig met de dagelijkse vitamineboost!

 

Tip! Wat is er lekkerder om op zondagochtend uit te pakken met deze ontbijtpizza? Het ziet er in ieder geval erg feestelijk uit, en is makkelijk te maken. Wij vinden dit een topcombinatie, maar je kunt er natuurlijk alle kanten mee op. Varieer eens met andere yoghurt of kwark, gebruik al het fruit op de fruitschaal en bestrooi de pizza daarna met cacaonibs, kokosschaafsel of noten. Prima ontbijtje dus, die ontbijtpizza.

 

Benieuwd naar de andere sweet goodness pizza combinaties die we eerder gemaakt hebben?

1 persoon

609 kcal

15 minuten


210g GROENTEN


89g KOOLHYDRATEN


17g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni pompoen pizzabodem (180 gram)
  • 50g kokosyoghurt
  • 1 sinaasappel
  • ½ grapefruit
  • 10g geroosterde pompoenpitten
  • 10g pure chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de bodem af in 10-12 minuten.

Snijd de sinaasappel en de grapefruit in schijven.

Rooster de pompoenpitten. Besmeer de pizzabodem met de kokos yoghurt, leg de citrusvruchten en de pompoenpitten op de pizza.

En last but not least, rasp er wat pure chocolade overheen. Varieer de pizza met bloedsinaasappel of wat mandarijn.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie