Courgettepizza met gegrilde groenten, kipdijfilet en Argentijnse grillkrui

COURGETTEPIZZA MET GEGRILDE GROENTEN, KIPDIJFILET EN ARGENTIJNSE GRILLKRUIDEN

Het liefst maken wij deze courgette pizza op de Asado, een Argentijnse BBQ. Maar helaas kan dit niet altijd.. Maar geen paniek, de normale grillplaat werkt voor deze variant ook prima;) Bewaar de BBQ maar voor als het zonnetje schijnt. Wij willen je natuurlijk niet in de kou laten staan, en zorgen ervoor dat je deze kanjer gewoon kunt eten!

Deze courgette pizza is een variant met een Argentijns tintje! Wij gebruiken voor deze variant kippendij, wat soms toch stiekem net ietsje lekkerder is dan kipfilet, vinden wij. Met Argentijnse grillkruiden van Euroma marineren wij de kip even voor. De kruiden geven net even dat extra tintje aan je kip en zullen je verbazen tijdens het eten van deze courgette pizza.

Daarnaast kan je zelf variëren met de groenten voor deze pizza. Maar wij hebben voor dit recept sowieso de paprika gebruikt. Een succesnummer onder de groenten die lekker gaan op de grill. Maar de courgette, aubergine en vleestomaat zijn ook echte toppers en kan je uiteraard ook gebruiken voor deze pizza. Be creative and make your own pizza.

Dit klinkt toch al mega, en dan hebben we nog niet eens gemeld wat de saus is van deze favoriet! Mascarpone met platte peterselie! Wij vinden mascarpone gewoon top, maar echt! En dan even op smaak brengen met wat Argentijnse grillkruiden, citroen, rode ui en peper/zout! Thank us later!

 1 persoon

679 kcal

20 minuten


200g GROENTEN


85g KOOLHYDRATEN


33g EIWIT


22g VET

Ingrediënten

  • 180 gram courgette bodem
  • 80 gram kipdijfilet
  • 5 gram Argentijnse grillkruiden van Euroma
  • 5 gram platte peterselie
  • 50 gram ricotta  
  • 5 druppels citroensap
  • 15 gram rode ui
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram gele paprika
  • 20 gram tomaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Grill de groenten ongeveer 35 minuten in de oven.

Meng de mascarpone met platte peterselie, citroensap en de rode-ui.

Bak de kipdijfilet met de Argentijnse Grillkruiden in de pan.

nummer 4 pizza recepten minste kcalBak de courgettepizza ondertussen 10-12 minuten af in de oven.

nummer 5 pizza receptBeleg de pizza met de mascarpone, kipdijfilet en gegrilde groenten en top af met platte peterselie.

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je er van vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch? Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten!

No Comments

Post A Comment