Favoriete Vega(n) Pizzatoppings!

Ga je voor #meatless vandaag? Maar geen inspiratie? We’ve got your back. Dat je heus niet altijd vlees nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten mag duidelijk zijn, maar soms vinden we dat best lastig. We denk al snel in de gebaande paden. Anyway, we gingen op onderzoek. Hieronder onze favo vega(n) toppings, kun jij weer even vooruit!

Gegrilde groenten
Oke, misschien wat voor de hand liggend. Maar dit blijft toch echt een favoriet. Ons recept? Dat hebben we niet echt. We kiezen elke keer weer een andere mix van groenten. Net waar we zin in hebben, en net wat de plaatselijke supermarkt of groentenboer voor handen heeft. Gegrilde courgette, aubergine, en wat gecarameliseerde ui bijvoorbeeld. Aftoppen met walnoten en you ar good to go.

Mexican mix
Do we need to say more? Hell no. Dit recept is echt een chiller, zelfs de niet-vegans onder ons waren meteen overtuigd voor een #meatlessmonday. Als basis neem je een mix van tomatensaus en salsa (Zo een waar je normaal dus je taco’s in onderdompelt). Maak in een pan een mix van kidneybonen, mais en vegan gehakt, laat dit even een paar minuten bakken. Schep dit goddelijke mexicaanse mengsel door de tomatensalsa et voila!

Pumkin & goatcheese
De herfst is inmiddels in volle gang en zo af en toe waaien we bijna regelrecht de grachten in, maar dat mag de pret niet drukken. Tijd voor herfstige recepten en ingrediënten. Pompoen dus. Easy peasy en super snel klaar. Bak wat pompoenblokjes in een pan met paprikapoeder, zout en peper totdat ze bijna gaar zijn. Doe hier op het allerlaatst wat cashewnoten en, voor de niet-vegans onder ons, wat zachte geitenkaas doorheen. Laat dit nog even samen in de pan opwarmen en je bent klaar om aan te vallen. Super chill op een pizza, maar ook door de pasta bijvoorbeeld.

Buffalo bloemkool wings!
Oh My! Toen we dit recept ontdekten konden we niet anders dan het heul snel met jullie delen. Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat er een ovenschaal paraat staat. Meng ondertussen wat amandelmelk met kikkerwertenmeel, knoflookpoeder en paprikapoeder tot een glad beslag. Mix als laatste wat Sriracha, BBQ saus, zout en peper door het mengsel. Dompel de bloemkoolroosjes in het mengsel en leg ze in de ovenschaal. Schuif ze voor ongeveer 25 minuten de oven in en aanvallen! Benieuwd naar het volledige recept? Hier vind je de bloemkool wings: http://keepinitkind.com/buffalo-cauliflower-wing-pizza-with-tofu-blue-cheese-spread/

Waar ga jij voor? Heb jij zelf nog killer vega(n) recepten die we moeten proberen? Met of zonder pizza, kom maar door!

No Comments

Post A Comment