Frisse zalmpizza met mascarpone, spinazie en een honing dille s

FRISSE ZALMPIZZA MET MASCARPONE,
SPINAZIE EN EEN HONING DILLE SAUS

Deze paarse spruiten pizza met geitenkaas op onze pompoenbodem is een echt feestje op je bord! Waarom veel mensen niet van spruiten houden weten wij eigenlijk niet. Maar dat deze gewoon hemels zijn, ga je zo meemaken! De paarse spruiten zijn de zusjes van de groene spruitjes en hebben daarom een funky en hippe paarse kleur. Daarnaast hebben deze schatjes ook nog eens een zoete nootachtige smaak wat het goed doet in combinatie met de geitenkaasbolletjes. Deze pizza met balsamico, aspergebroccoli, geitenkaas en amandelschaafsel zorgt voor een echt blijvertje onder onze pizzarecepten.

 

Voor de basis van deze pizza hebben wij de mascarpone op smaak gebracht met wat peper/zout en limoen rasp, dit zorgt voor een frisse smaak. De paarse spruiten en aspergebroccoli zijn kort geblancheerd en hierdoor behouden ze goed hun smaak. Nog een leuk weetje over onze paarse vrienden, ze zijn namelijk, je raadt het vast al, heeeel gezond. De antioxidanten in de paarse spruiten zorgen voor een goede weerstand, niet geheel onbelangrijk!

 

Nog een tip van ons, bestrijk de geitenkaasbolletjes van met honing voor je de paarse spruiten pizza in de oven doet. Dit zorgt voor nog meer smaak en een karamelliserend effect op je pizza. Hmmm, Enjoy! 

1 persoon

719 kcal

15 minuten


123g GROENTEN


83g KOOLHYDRATEN


28g EIWIT


24g VET

Ingrediënten

  • 180 gram pompoenbodem
  • 50 gram ricotta
  • 30 gram paarse spruiten
  • 30 gram asperge broccoli
  • 5 gram amandelschaafsel
  • 30 gram Bettine geitenkaasbolletjes
  • 5 gram balsamico-stroop, staat vast wel ergens in één van je keukenkastjes!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ondertussen de mascarpone met de balsamicostroop peper/zout en wat limoenrasp op smaak.

Blancheer de spruiten en aspergebroccoli kort in kokend water en leg ze vervolgens in koud water.

Bak de pompoenbodem 2 minuten kort af in de oven.

Bestrijk de pompoenbodem met de mascarpone. Beleg de pizza vervolgens met de aspergebroccoli en de Bettine geitenkaasbolletjes.

nummer 5 pizza receptTop ‘m af met het amandelschaafsel, de balsamicostroop en eventueel wat honing over de geitenkaasbolletjes. 10-12 minuten in de oven, Enjoy!

Tip: Leg de paarse spruiten de laatste 2 minuten in de oven erbij. Dan behouden ze namelijk hun leuke kleurtje;)

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten!

No Comments

Post A Comment