Feta pizza met gekarameliseerde ui

FETA PIZZA MET GEKARAMELISEERDE UI

Feta pizza echt een guilty pleasure maken? Check gekarameliseerde ui. In combinatie met lamsworstjes en frisse cherrytomaten. Verslaving gegarandeerd! Gekarameliseerde uien behoren, als het aan ons ligt, zeker tot de guilty pleasures. Eigenlijk alles wat gekarameliseerd is, is lekker. De meeste recepten voor deze uiencompote vragen om een grote hoeveelheid boter en suiker. Dit maakt het gerecht ontzettend calorierijk en dat is juist wat wij wilden voorkomen. Door de uien heel langzaam zacht te laten worden in een klein beetje olijfolie en eventueel wat water voorkom je het aanbranden en krijg je lekker zachte uien. Door het langzaam zacht laten bakken worden de uien heel zoet. No need for more sugar! Op het eind is een klein beetje donkere balsamicoazijn genoeg om het geheel te laten karamelliseren.

 

Het zachte uienmengsel is perfect om te gebruiken als basis op de pizza. Het enige wat de pizza daarna nog nodig heeft zijn een aantal simpele ingrediënten die de uiencompote goed aanvullen. Cherrytomaatjes zijn hier perfect voor. In de oven worden ze lekker zacht en zijn heerlijk in combinatie met stukjes van een goed gekruid lamsworstje. Je kunt de worstjes ook weglaten als je liever een vegetarische pizza wilt maken.

 

Comfort food met hoofdletter C dus. Wel zin in de gekarameliseerde uien maar liever andere toppings? Probeer ’t eens met vijgen en een scherpe geitenkaas of courgette en een blauwe kaas. Voor welke combo ga jij?

1 persoon

687 kcal

25 minuten


210g GROENTEN


87g KOOLHYDRATEN


23g EIWIT


25g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni courgette pizzabodem (180 gram)
  • 35g gekruide lamsworstjes
  • 15g feta
  • 100g ui
  • 30g cherrytomaten
  • 10g bietencress
  • 1 el balsamico azijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de ui in plakken en karamelliseer deze in de balsamico azijn.

Bak de lamsworstjes kort aan in een pan. Snijd de lamsworstjes in dunne plakken en leg deze samen met de gekaramelliseerde ui op de pizza.

Halveer de cherrytomaten en leg deze ook op de pizza en bak dan de pizza 10-12 minuten af in de voorverwarmde oven.

Verkruimel de feta over de pizza en garneer met wat bietencress.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie