Gele kinder pizza

EMOJI KINDER PIZZA

Kinderen en groenten eten, het blijft soms een helse klus om ze een paar stronken broccoli naar binnen te laten werken. Elke avond patat, pizza of pannenkoeken is ook geen uitkomst, behalve als er in de bodem van de pizza stiekem groenten zitten verwerkt.

Deze pizza’s samen maken met de kids maakt het extra leuk. Grote kans dat ze deze rakker helemaal opeten. Moeiteloos 237 gram groenten naar binnen en ook nog eens maar 521 calorieën. Winnen!

1 persoon

520 kcal

30 minuten


237g GROENTEN


76g KOOLHYDRATEN


19g EIWIT


10g VET

Ingrediënten

  • 1 bloemkool pizzabodem
  • 25g mozzarella
  • 1 gele paprika
  • 20g rode paprika
  • 2 zwarte olijven
  • 1 plak jonge kaas
  • 1 tl zoetstof

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizza in 8 tot 10 minuten af in de oven. Maak ondertussen de gele paprikasaus. Mix de gele paprika in de blender samen met 1 theelepel zoetstof.

Snijd ondertussen een twee ronde plakken van de mozzarella, of gebruik een uitsteekring, en leg apart. Snijd twee ringen van een paprika. De ronde plakken mozarella moeten hier straks in passen. Snijd nu de plak kaas in de vorm van een mond. Smeer de pizzabodem in met de paprikasaus. Nu ben je klaar om je creativiteit te laten zien. Beleg de pizza door de ringen van paprika in het midden te leggen en in het daarin de plakken mozzarella. Maak ‘m af met de gesneden olijven voor de pupillen. Maak nog een tong van een reepje rode paprika en leg op de mond van kaas. Genieten maar!

Tip: Je kunt ook andere groenten of kruiden, zoals paprikapoeder, gebruiken om je creatie te pimpen!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie