Waarom pompoen zo ‘hot’ is

Waarom is pompoen eigenlijk zo ‘hot’?!

Aan de zomer komt nu toch echt een eind, al hebben we in Nederland niet echt een heul denderende zomer gehad. Maar niks te klagen. De herfst komt eraan! En naast regen, wind, storm en eikels (die kleine noten bedoelen we dan he ;)) betekent dat ook dat de pompoen weer in de schappen komt! YAY for that. Vooral rondom halloween zien we ze overal terug, maar dan voornamelijk als versiering. Zonde, vinden wij. Want oh zo lekker. We stopten hem natuurlijk niet voor niets in onze seizoensspecial! Bij ons al een favorietje, die warme oranje rakker. Maar goed, waarom moeten we nu allemaal massaal aan de pompoen? Wat zijn nou de voordelen van pompoen? We helpen je een handje.

 

1. Duurzaamheid voorop; pompoen van eigen bodem

Groenten van eigen bodem zijn in het kader van duurzaamheid echt een go! En met eigen bodem bedoelen we net persee je eigen moestuintje in de achtertuin, maar gewoon de Hollandse grond. Al is een moestuin wel echt winning vinden wij. En een groot voordeel van pompoen is dat je ze super lang kunt bewaren, zo kun je er heel de winter nog van genieten. I-de-aal.

 

2. Pompoen is super voedzaam

De pompoen heb je in verschillende kleuren en maten. Rond, ovaal of flesvorm, oranje, groen of juist heel licht. Maar wat ze allemaal gemeen hebben met elkaar is dat ze boordevol vitamines en vezels zitten. Zo bevat een pompoen een flinke lading vitamine E en vitamine C en zitten ze vol met vezels. Nog een fijn pluspunt, pompoenen bevatten dus echt mega weinig calorieen!

 

3. Vergeet de pompoenpitten niet!

Wanneer je de pompoen slacht (insert dramatisch muziekje) zul je binnen in de pompoen een verrassing vinden. Tussen het vruchtvlees zitten namelijk de pompoenpitten verstopt. En HO STOP, niet meteen weggooien, want die zijn juist super chill. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook de pitten bevatten weer mega fijne voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en mineralen. Tip: Kruid de pompoenpitten met de favoriete kruiden en rooster ze even kort in een hete koekenpan totdat ze knapperig zijn. Super chill is snack, over je salade of als garnering op je pizza 😉

 

Overtuigd? Wij in ieder geval wel. We duiken snel de keuken in om nog meer recepten met onze seizoensspecial te maken, dus houdt de website in de gaten voor de nieuwste recepten. Zelf een mega goed idee? Laat het ons dan weten via Instagram, Facebook of WhatsApp. Vinden we super leuk! Heus!

Geen reactie's

Geef een reactie