Gorgonzola pizza met peer

GORGONZOLA PIZZA MET PEER

De combinatie: witlof, peer en gorgonzola op een pizza, is echt een klassieker. Dit echt een pizza die ergens bovenaan het lijstje komt te staan van lekkerste pizza’s van afgelopen jaar. In de herfst of winter is het echt tijd om lekker op te warmen bij de openhaard onder het genot van deze gorgonzola pizza. Zie je jezelf al zitten met die heerlijke warme pizza op schoot? Oke, als je geen openhaard hebt dan is er geen man overboord. Deze pizza doet het eigenlijk altijd goed.

 

Door de gorgonzola zou je misschien verwachten dat deze pizza een ware calorieënbom is. Niets is minder waar. Met slechts 573 calorieën mag deze pizza plaatsnemen in de categorie: 600 calorieën of minder! We hebben ervoor gekozen om niet helemaal los te gaan met de gorgonzola. Door te beginnen met de gorgonzola en deze op de bloemkoolbodem te laten smelten voorkom je dat je teveel gebruikt.

 

De gekaramelliseerde witlof maakt het plaatje helemaal af en gaat goed samen met de sterke smaak van de blauwe kaas. De peer vangt de sterkte smaken op en maakt de pizza wat zoeter. Wat de walnoten betreft, die horen hier gewoon bij.

 

Nog meer winterse pizza inspiratie nodig? Kijk dan eens naar deze bloemkoolpizza met parmaham, geitenkaas en champignons

1 persoon

573 kcal

20 minuten


215g GROENTEN


79g KOOLHYDRATEN


19g EIWIT


17g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 20g gorgonzola
  • 60g peer
  • 85g mini witlof
  • 10g walnoten
  • 1 tl oregano
  • 1 el balsamico azijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Strooi de gorgonzola over de pizza samen met de oregano en bak de pizza 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de mini witlof in kwarten en haal de harde bittere kern eruit. Karamelliseer de witlof kort in wat balsamico azijn.

Snijd de peer in dunne plakken. Beleg de pizza met de witlof, de peer en de walnoten.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie