Grilled peach bum pizza met prosciutto

GRILLED PEACH BUM PIZZA MET PROSCIUTTO

Misschien is het wel leuk om even een korte omschrijving te geven tijdens het maken en testen van deze pizza prosciutto. Dat de combinatie perzik, mozzarella en prosciutto goed past, waren we vrij snel achter. Ons team van culinaire chicka’s bedenken namelijk onze pizza recepten en fixen iedere keer weer een lekkere combinatie. Maar we willen natuurlijk ook dat het er een beetje leuk uit ziet en je voor je vrienden een leuke pizza kan bouwen. Een deel van de perzik grill je voor dit lekkere recept. Even een grillpan opzetten en olie super heet laten worden, vervolgens gril je de perzik zo dat er mooie zwarte strepen ontstaan. De rest van de perziken kan je zo snijden dat je vervolgens een pizza kan eten met perzikbillen.  Klinkt misschien wat vreemd, maar onwijs lekker en leuk op je pizzaparty.

 

Maar voordat je dit gaat doen, scheur je eerst de mozzarella is stukken en hiermee beleg je de pizza. Deze bak je even af zodat de mozzarella lekker smelt op de bodem. Pas wel een beetje op, want, mozzarella heeft nogal de neiging om soms een beetje te lekken, en je hebt geen natuurlijk geen zin om vervolgens je hele oven te moeten schrobben. Een aanrader deze pizza prosciutto!

1 persoon

670 kcal

25 minuten


225g GROENTEN


91g KOOLHYDRATEN


34g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 60g mozzarella
  • 150g perzik
  • 30g prosciutto
  • 5g basilicum
  • 5g balsamicostroop

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel gelijkmatig over de pizza en bak deze in de oven 8-10 minuten in de oven.

Laat de perziken goed uitlekken en snijd een halve perzik in partjes en bak ze in een hete grillpan met wat olie zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

Schenk de balsamicostroop in strepen over de pizza, en beleg deze daarna met de gegrilde perzik, de prosciutto en de basilicum.

Snijd de overige 2 helften van de perzik door midden. Leg de twee kwarten tegen elkaar aan zodat het net billen lijken.

Jouw pizza prosciutto met grilled peach bums is ready to go!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie