KIDS (MEER) GROENTE LATEN ETEN?

Dat het eten van voldoende groente heel belangrijk is voor kids dat weet iedereen. Helaas laten kinderen vaak juist hun groente liggen en worden de boontjes, wortels, broccoli of andere groente niet aangeraakt.. Hoe zorg je als ouders ervoor dat je kind dagelijks toch voldoende groente eet? Wij helpen je op weg!

1. SAMEN KOKEN

Betrek je kids bij het klaarmaken van hun eigen maaltijd. Want voor kinderen geldt: wat je zelf maakt, is het lekkerst. Kies samen welke groente je toevoegt aan het eten en laat ze helpen in de keuken.

2. BEGIN VROEG

Jong geleerd is oud gedaan. Hoe eerder je begint met het eten van groente, hoe sneller je kids eraan wennen.

3. MAAK HET LEUK

Het oog wil ook wat. Zeg nou zelf, een hoopje gekookte broccoli ziet er toch echt minder lekker uit dan wanneer de groente op een onopvallende manier verwerkt zijn in een kids-proof recept. Pompoenpizza, pannenkoeken met spinazie of een pastasaus vol verse tomaten zorgen ervoor dat je kids toch stiekem wat groente binnen krijgen.

Groente weetjes!

Groente weetjes, voor jouw en je kids! Tijdens het samen koken met jouw kleine chef, kan je het leuker maken door het delen van deze leuke weetjes. Wedden dat het eten van (meer) groente makkelijker wordt ;).
Wist je dat…

  • HOE JE DE VERSHEID VAN JE ASPERGES KAN CHECKEN?

Pak twee witte asperges en wrijft deze tegen elkaar. Als ze beginnen te piep, zijn ze super vers en kunnen ze, na het schillen, de pan in!

  • BROCCOLI EEN ECHTE GEHUEGENTRAINER IS?

Broccoli is naast een gezonde groente ook een echte geheugentrainer! De groente zit bomvol vitaminen, mineralen en ‘sulforafaan’. Sulforafaan is een stofje dat een positief effect heeft op het geheugen.  Dit geldt ook voor bijvoorbeeld aardappelen en radijsjes!

  • RODE BIETJES ZORGEN VOOR EEN GOED GEVOEL?

Naast de mooie kleur van rode bietjes, geven zij ook jouw ook een goed gevoel!  Rode bietjes bevatten namelijk de stof ‘tryptofaan’, dat zorgt voor de productie ons gelukshormoon.!

  • EEN UITJE HELPT BIJ VERKOUDHEID?

De herfst heeft zijn intrede gedaan! Hierbij valt en staat natuurlijk vaak een verstopte neus. Deze super tip helpt je zo af van die verstopte neus:
Leg voordat je gaat slapen een halve ui op naast je bed en weg is de verstopte neus. Wanneer je namelijk een rauwe ui snijdt komt er een stofje vrij. Hierdoor komt slijm los en kun je dus makkelijker ademen.

HET GRO(EN)TE PIZZA DOEBOEK

Bestel nu gratis “Het Gro(en)te Pizza Doeboek”  en ga aan de slag.

Laat jouw kinderen op een leuke en lekkere manier kennismaken met groente, want groente eten kan ook gewoon heel leuk en lekker zijn.

Het doeboek bevat kleurplaten, spelletjes, 5 echt lekkere pizza recepten vol met groente en een heus pizzabazen groente diploma. Have fun!