Matcha broccolipizza met vegetarische filetstukjes chicken style

MATCHA BROCCOLIPIZZA MET VEGETARISCHE FILETSTUKJES CHICKEN STYLE

Een gezonde Gyros pizza? Uhm JA graag! Wij vinden dat deze variant met Gyros een Match Made in Heaven is. Wij hebben alleen wel de pitabroodjes vervangen voor een pizza, verrassend he;) Wij zouden Magioni niet zijn als wij niet alles ’t liefst zouden vervangen voor pizza. Je kent ons inmiddels wel. En voor de afwisseling gebruiken wij voor deze Griekse god de vegetarische kipstukjes van Garden Gourmet, want zo nu en dan is een vegamaaltijd bij ons de standaard, zoals op Meatless Monday!

Onze Tzatzikisaus maken wij uiteraard zelf. Kant-en-klare sausen zijn wij niet zo van namelijk. Deze saus is homemade, snel klaar en veel lekkerder. De bodem van deze pizza is Matcha Broccoli. Waarom Matcha? Ja het is gewoon hot! De extra vitaminen, mineralen en aminozuren maken deze pizza helemaal aan. En groen.  

Niet geheel onbelangrijk voor deze vegetarische pizza is de bereiding in de oven. Want, om net zo’n plaatje te krijgen zoals hierboven is voor deze pizza een iets andere handeling nodig dan die je gewend bent. Geen paniek, ook hier hoef je geen echte pizzabaas voor te zijn! Komt die dan, beleg eerst de Matcha broccolibodem met de Tzatzikisaus, vegetarische kip, veggies en kruiden. Rol hem vervolgens op en bind alleen de onderkant in met bakpapier. Nu snel de oven in, succes gegarandeerd. 

Heb jij nou dorst gekregen van je pizza en nog geen zin in een vino? Drink een sapje van Frecious, extra veggies kunnen nooit geen kwaad toch?

 1 persoon

437 kcal

 20 minuten

magioni-Vegetarische-kip -gyros-pizza-min


152g GROENTEN


56g KOOLHYDRATEN


27g EIWIT


10g VET

Ingrediënten

  • 180ml Griekse yoghurt
  • Garden Gourmet Filetstukjes Chicken Style
  • Halve komkommer zonder zaadlijsten
  • 15 gram rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak
  • Versie koriander of peterselie (voor de koriander haters)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ondertussen de komkommer, tomaat en rode ui in stukjes.

Marineer de Garden Gourmet Filetstukjes Chicken Style met de Argentijnse grill kruiden.

Bestrijk de bodem met de frisse yoghurtsaus en beleg de pizza vervolgens met de vegetarische kip, tomaat, komkommer en ui.

Rol de pizza op en vouw het bakpapier om de onderkant van de pizza. Bak de pizza 10-12 minuten af in de oven. Ready to eat!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je er van vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch? Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten!

recept-vega-kip-gyros
Geen reactie's

Geef een reactie