MEXICAANSE PIZZA MET EEN PITTIGE SALSA OP EEN ZWARTE BONEN BODEM

MEXICAANSE PIZZA MET EEN PITTIGE SALSA OP EEN ZWARTE BONEN BODEM

Wij krijgen nooit genoeg van Mexicaans. Pittige salsa’s, bonen en lots of avocado. Maak ons hier maar voor wakker hoor! Om te beginnen bestaat de basis voor deze pizza uit een zwarte bodem. Niet alleen een showstopper door de kleur, maar ook nog eens good for your health vanwege de zwarte bonen die in deze pizzabodem verwerkt zijn. Deze limited edition Magioni bodem is speciaal gemaakt voor het 3-daags pizza dieet januari 2018. Drie dagen alleen maar pizza’s eten die niet alleen gezond zijn, maar een dieet waar je per dag ook nog eens onder de 1500 calorieën blijft. Veel beter dan zo’n detox sapkuur om de goede voornemens te starten, dachten wij. Eerst zien dan geloven? Download alle recepten.

 

Begin je al te watertanden als je naar de foto kijkt? Waar wacht je nog op? Deze stunner staat binnen een mum van tijd op tafel. Voor de saus meng je een beetje pittige salsa met wat tomatensaus en beleg je de bodem daarna met kaas. In de tijd dat de pizzabodem in de oven staan heb jij tijd om de rest van de toppings klaar te zetten. Beleg de pizza daarna simpelweg met wat Mexicaanse toppings zoals avocado, mais, tomaat, zwarte bonen en je bent klaar om te genieten van je lunch. Het is lekker om ‘m af te maken met wat koriander, maar omdat de meningen daar sterk over verdeeld zijn mag je dit ook best weg laten.

 

De bodem komt aan zijn kleur door zwarte bonen en actieve kool. Actieve kool heeft een ontgiftende werking en het is goed voor de darmen. Met de gezonde ingrediënten die op de pizza zitten is dit exemplaar dus een perfecte kandidaat voor het pizza dieet. We beginnen januari 2018 gezond met het pizza dieet. Drie dagen pizza eten én ook nog gezond bezig zijn sluit dus goed aan op alle goede voornemens die we onszelf elk jaar weer voornemen.

1 persoon

481 kcal

20 minuten

mexican pizza


185g GROENTEN


73g KOOLHYDRATEN


22g EIWIT


7g VET

Ingrediënten

  • 120g zwarte bonen bodem (Deze hebben wij exclusief voor het pizza dieet gemaakt. Gebruik hier een Magioni pizzabodem naar keuze voor)
  • 40g tomatensaus
  • 20g El Jefe
  • 10g kaas
  • 10g avocado
  • 30g mais
  • 20g tomaat
  • 30 g zwarte bonen
  • 5g koriander

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de El Jefe salsa met de tomatensaus en verdeel de saus over de pizzabodem. Strooi de kaas erover en bak ‘m in 8 minuten af in de oven.

Snijd ondertussen de avocado en de tomaat en laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet.

Verdeel zodra de pizza uit de oven komt de avocado, mais, tomaat en zwarte bonen over de pizzabodem.

Maak ‘m af met wat koriander en de Mexicaanse pizza is done!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
mexican pizza
Geen reactie's

Geef een reactie