NATURAL FOOD COLORING

 

Natural food coloring is the way to go! Vergeet artificial kleurstoffen, deze zijn al lang niet meer nodig. Word je ook gek als je weer een van die heerlijk gekleurde cupcakes voorbij ziet komen op social media? Precies. Dat willen wij ook. Maar waarom alleen in taarten? Niet in je andere eten? Colour up your food! Begin je dag met paarse kwark of blauwe smeerkaas. Same taste, maar ziet er net even leuker uit en het is 100% natuurlijk. Maak de mooiste creaties en verras jouw gasten aan tafel.

 

Voordelen:

  • 100% natuurlijk
  • Plantaardig
  • [bijna] smaakloos
  • Oogverblindend
kleurpoeders-magioni

Wat is natural food coloring?

 

Natural food coloring is het kleuren van eten met natuurlijke kleurstoffen bijvoorbeeld in de vorm van poeders. Deze poeders worden onder andere gewonnen uit planten, bloemen, groenten of fruit en zijn daardoor 100% natuurlijk.

 

Neem nu de pink pitaya. Een felroze gekleurde poeder die vitamine C & B bevat en daarnaast vol met antioxidanten zit. Daarmee geef je jouw cappuccino niet alleen een super leuke kleur, je krijgt ook nog eens de benodigde vitamine binnen.

kleurpoeders-gerecht-color-powders-magioni

Verschillende soorten food coloring

 

Er zijn talloze soorten natuurlijke food colors beschikbaar. Denk aan de fantastische kleuren uit de natuur op onze planeet. Wij hebben de volgende food colors beschikbaar in onze webshop:

  • Matcha
  • Pink pitaya
  • Butterfly pea
  • Hibiscus

 

Nu moet je natuurlijk helemaal zelf weten of je kiest voor natural food coloring. Maar als je bewust bezig bent met wat je eet kan dit zomaar iets voor jou zijn. Ook voor het pimpen van gerechten zijn natuurlijke kleurstoffen 100% Instaproof.

Natural food coloring kopen

 

Iedereen kan gebruik maken van natural food coloring. Natuurlijke kleurstoffen aan je eten of drinken toevoegen, geeft net dat beetje extra’s. Eetbare kleurstoffen worden voornamelijk in de bakindustrie gebruikt voor het kleuren van fondant bijvoorbeeld, maar deze zijn lang niet altijd natuurlijk.

 

In Nederland zijn natuurlijke kleurstoffen niet tot nauwelijks beschikbaar. Sinds een jaar wordt natural food coloring steeds hipper en zie je het vaker in restaurants terug. Denk aan de groene matcha poeders in thee, koffie, maar ook in burgers en frietjes. Schrik niet van het effect van de fel gekleurde natuurlijke poeders. Het kan zomaar zijn dat je pizza saus blauwer uitvalt dan je had gedacht met het gebruik van blauwe spirulina. Maar de smaak blijft hetzelfde!

Voedingsstoffen en mineralen

 

Eigenlijk zegt de naam het al. Natural food coloring is 100% natuurlijk en bevat daardoor veel mineralen, vitamines en aminozuren die direct uit de natuur gewonnen worden. Doordat er in verhouding weinig natuurlijke kleurpoeder nodig is om een gerecht van kleur te laten veranderen, is deze ook nog eens laag in kcal. Klinkt niet verkeerd hè? Door deze eigenschappen worden de natural food colors ook als superfoods gezien. Ook niet gek, gezien de hoge voedingswaarde die de poeders hebben.

 

Natural food coloring recepten

 

Natural food coloring is verre van saai. Je kan het toepassen in praktisch alles. Roze cappuccino, paarse kwark bij je ontbijt of groene pizza’s. Je kan het zo gek niet verzinnen. En het leukste is, jij bepaalt! Maak je er een standaard smoothie van of ga je toch liever voor een boterham met rode hüttenkäse, kipfilet en avocado? Het is even wennen qua look & feel, maar als je niet uitschiet met de natuurlijke kleurpoeders, dan proef je er niets van!

 

Weet je niet waar je moet beginnen? Ter inspiratie hebben we een aantal natural food coloring recepten voor je uitgeschreven. Kan je spieken en het daarna helemaal zelf uitzoeken.