OMG! We eten te weinig groente en de ijskappen smelten!

Het zal je de laatste tijd niet ontgaan zijn; Nederland eet te weinig groente. Onze media schrijft op haar beurt regelmatig artikelen over dit ongelofelijk belangrijke probleem. Komt de boodschap aan? Nee. Na enkele seconden vliegt deze informatie in onze ongezonde doofpot en doen we lekker alsof we het niet hebben gelezen *fuut, fuut, fuut*. Niet heel gek, want hoe vaker we titels lezen als: “Nederlanders eten vooral thuis fors minder groente”, “kinderen eten te weinig groente en fruit” en “we eten te weinig groente en fruit, maar hebben het niet door”, hoe “normaler” het wordt. We raken eraan gewend. En wat doen we ermee? Helemaal niks. Het is absoluut geen nieuws meer als je meldt dat er té weinig groente gegeten wordt. De ijskappen smelten ook en dat nemen we ook voor lief. Waar is die echte actie?

GEVOLGEN VAN TE WEINIG GROENTE ETEN

Wat niet? Het is algemeen bekend dat niet of te weinig groente eten kan leiden tot kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en blindheid. Geen misselijke dingen. Wij van Magioni durven hier aan toe te voegen dat je je door het gebrek aan vitaminen, mineralen en vezels futloos kunt gaan voelen. Daarnaast nemen de meeste mensen in plaats van groente wat calorierijkere alternatieven, die ervoor zorgen dat je wellicht aan aantal kilo aankomt (Ja…).  Jouw lichaam heeft juist die toppers van bouwstoffen die in groenten zitten nodig om gewoon normaal de dag door te komen. Dat is sowieso al reden genoeg toch?

GEEN-GROENTE-LUSTENDE MENSEN

Ken je die mensen? Oké, toegegeven; iedereen heeft zijn favoriete groente (zeg Magioni ;)) en heeft ook iets wat hij of zij schaalt onder het ‘mwah-principe’: als iemand anders het serveert, eet je het op, maar je zal het zelf niet kopen en er mee aan de slag gaan in de keuken. Echter heb je dan ook nog de “geen-groente-lustende mensen” (en dit zijn geen kinderen die nog hun smaakpapillen moeten ontwikkelen), dit zijn de die-hards die nog steeds stug volhouden. Die lusten ook écht werkelijk niks! Stront vervelend, maar dat zeg je natuurlijk niet. Je laat ze in hun waarde. Gelukkig zijn er alternatieven voor de mensen die geen groente lusten, namelijk: supplementen! Of maken we dan een boosdoener van een discussie wakker met de vraag of supplementen wel de voedingsstoffen bevatten die echte groente kunnen vervangen? Afijn, supplementen of niet. De conclusie is nog steeds: We eten te weinig groenten. We hebben nog steeds een probleem…

DE ALLES BESLISSENDE MAGIONI-OPLOSSING

Los van het feit dat wij al met een oplossing zijn gekomen door stiekem groente in onze pizza’s te verstoppen, heeft Magioni de pizzakoppen wederom bij elkaar gestoken. How to deal with this first world problem? Want we moeten hier iets mee jongens. Echt. En hoppa! Wij zijn er uit en hebben iets leuks in petto. Onder het mom van “samen sta je sterker dan alleen”, “samen uit & samen thuis” en nog veel meer van die zinnen die boodschappen versterken; wij komen met een nieuwe challenge. Die we dus sámen met jou aan willen gaan! Wat de challenge precies is kunnen we natuurlijk nog niet zeggen, want zo hoort dat. Even de spanning opbouwen. Maar het beloofd een challenge te zijn waar we allemaal aan mee MOETEN doen. Eet eerst je groente pizza maar even op en stay tuned. Let’s maken vegetables great again!

Geen reactie's

Geef een reactie