Ontbijtpizza met granola

ONTBIJTPIZZA MET GRANOLA

Begin je dag met een breakfast pizza! Kijk, soms moet je gewoon creatief zijn als je je pizza-dieet vol wilt houden. Dan is het nodig om hier en daar even flink buiten je comfort zone te treden en out of the box te denken. Met als resultaat een breakfast pizza als ontbijt. Kan dat?! Tuurlijk, als het aan ons ligt zeker! Doe eens gek zeggen ze dan toch?

De groenten in onze pizzabodems zijn zo goed verstopt dat je deze haast niet proeft. Het is natuurlijk voor de hand liggend om de pizzabodems te beleggen en als avondeten op te eten, maar waarom niet als ontbijt? Wij hebben voor deze breakfast pizza een halve bodem gebruikt en hem belegt met frambozenspread en yoghurt, maar je kunt er elke mogelijke variatie mee maken die je zelf wilt.

Zelf zijn wij ook erg fan van chocoladepasta en dan het liefste die zo ongezond mogelijk. Hier kunnen we helaas niet elke dag mee ontbijten, maar voor de afwisseling is een chocolade pizza best oké! Tip: ook lekker als toetje!

1 persoon

479 kcal

15 minuten


135g GROENTEN & FRUIT


72g KOOLHYDRATEN


18g EIWIT


13g VET

Ingrediënten

  • ½       Magioni bloemkool pizzabodem
  • 100g   frambozen (diepvries of vers kan allebei!)
  • 1,5e el  chiazaad
  • 50g     dikke yoghurt
  • 20g     granola
  • 1 el      pistachenoten
  • Eventueel vers fruit als garnering

Bereiding

Dit recept vergt iets meer planning en timemanagement. Als je de gezonde versie van de frambozenspread wilt maken, is het namelijk handig als deze een nachtje in de koelkast door kan brengen om op te stijven. Het chiazaad kan dan een mooie gelei vormen van de frambozen. Start daarom met 100 gram frambozen en prak deze met een vork tot je een vloeibare massa krijgt. Meng hier de chiazaden doorheen en zet een nacht in de koelkast met een laag vershoudfolie er overheen. De volgende ochtend zul je zien dat de chiazaden met de geprakte frambozen een dikke jam heeft gevormd.

Bak de pizza in 10 tot 12 minuten bruin in de oven op 200 graden. (Je kunt de granola alvast mee bakken de laatste vijf minuten, dan wordt ‘ie bruin en lekker krokant)

Wanneer de bloemkoolpizza klaar is, snijd je deze doormidden. Verdeel vervolgens de yoghurt, de frambozenspread en de pistachenoten over de pizza en tadaa! Kom maar op met de rest van de dag, want die kan in ieder geval niet meer stuk met zo’n breakfast pizza!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie