Pizza met asperge en gerookte zalm

PIZZA MET ASPERGE EN GEROOKTE ZALM

Zin een frisse pizza? Dan is deze pizza asperge met gerookte zalm en kruidenspread de perfecte match voor jou. Dat gerookte zalm heel goed samen gaat met groene asperges is een feit. Dat deze combinatie ook nog eens heel gezond is ook. Zalm staat erom bekend dat het heel gezond is. In zalm zit heel veel eiwit en goede vetten.

 

Groene asperges bevatten heel veel vitaminen. Ze zitten bovendien vol met vezels en bevatten weinig calorieën. Wist je bijvoorbeeld dat groene asperges je kater kunnen verlichten? Dit komt door de de mineralen en aminozuren. Asperges kunnen zelfs je humeur een boost geven. Dit komt door de vitamine B6 en foliumzuur dat erin zit. Reden genoeg om deze pizza eens uit te proberen dus. Oh ja, we vergaten bijna te zeggen dat deze pizza maar 571 calorieën bevat.

 

Je kunt deze pizza beleggen met gerookte zalm, maar je kunt er ook voor kiezen om rauwe zalm te gebruiken. Bak een moot zalm dan even kort in de pan en verdeel zodra de pizza uit de oven is de stukjes zalm erover. Een beetje citroenrasp kan deze pizza nog een extra touch geven.

 

Voor de liefhebber komt er nog ander pizza recept met zalm, asperges en avocado en petto. Of wat dacht je van een pizza met kruidenkaas en gerookte zalm? Stay tuned!

1 persoon

571 kcal

20 minuten


260g GROENTEN


80g KOOLHYDRATEN


27g EIWIT


15g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 30g zuivelspread
  • 25g gerookte zalm
  • 100g groene asperges
  • 50g rode ui
  • 30g bosui
  • 10g bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pizza 10-12 minuten.

Hak ondertussen de bieslook en de bosui fijn en meng dit met de zuivelspread en breng het op smaak met wat zout en peper.

Verwijder de onderkant van de asperges. Kook de asperges 3 minuten in een pan.

Haal de pizza uit de oven en besmeer met de kruidenspread.

Beleg de pizza met de asperges, de rode ui en de zalm.

Voor een frisse garnering kun je er nog wat kiemgroenten overheen strooien.

Wijntje erbij? Lekker met een Chardonnay!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie