Bloemkoolpizza caprese

PIZZA CAPRESE

Pizza caprese. Een Italiaans ‘all time favorite’-gerecht. Pizza caprese is bij de meesten dan ook niet onbekend. Zoiets simpels kan vaak zó lekker zijn. Italianen zijn ontzettend goed in het combineren van mooie producten. Dat de uitspraak ‘less is more’ klopt, bewijzen ze in Italië keer op keer. De caprese, die uit mozzarella, tomaat en basilicum bestaat, heeft de kleuren van de Italiaanse vlag. Een echte signature dish voor dit mooie land dus.

 

Pizza caprese mag dus zeker niet ontbreken tussen onze recepten. Als basis gebruiken we onze skinny pesto saus. Pesto past perfect bij de rest van dit recept, en die van ons is net een tikkie, of zeg maar gerust veel, minder vet dan een normale pesto. We hebben de olijfolie, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes vervangen door avocado en doperwten. Als je ‘m een keer hebt gemaakt dan ga je het vaker doen, zo lekker! Hier is alvast het recept: https://magioni.com/skinny-pesto/

 

Zorg dat je voor de pizza caprese de beste ingrediënten in huis haalt. Juist omdat je met zo weinig ingrediënten werkt is kwaliteit belangrijk. Het verschil tussen een kwalitatief goede en een kwalitatief mindere mozzarella is best groot. Heb je inmiddels al zin gekregen om deze pizza te maken? Mooi! Hij is zo easy to make dat je waarschijnlijk over een kwartier al aan tafel kan.

 

Toe aan nog meer caprese pizza inspiratie?

1 persoon

660 kcal

15 minuten


275g GROENTEN


87g KOOLHYDRATEN


27g EIWIT


25g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 60g skinny pesto
  • 40g mozzarella
  • 100g gemengde snoeptomaatjes
  • 5g verse basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak ondertussen de skinny pesto volgens recept.

Halveer de tomaatjes en scheur de mozzarella in stukken.

Bestrijk de bodem met de skinny pesto en leg daarna de mozzarella en de tomaatjes op de pizza.

Bak de pizza 10-12 minuten in de voorverwarmde oven en leg er dan nog wat basilicum blaadjes op. Yum!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
pizza-caprese
Geen reactie's

Geef een reactie