Pizza funghi

PIZZA FUNGHI MET MOZZARELLA EN TIJM

Deze klassieke pizza funghi verdient natuurlijk ook een plekje tussen onze pizzarecepten. Pizza funghi staat niet voor niets bijna altijd op het menu van de meeste pizzeria’s. Het fijne van pizza funghi is dat de pizza naast de smaak ook veel andere voordelen heeft. Deze keus is namelijk ook goed voor de portemonnee. Doordat je maar een paar ingrediënten nodig hebt voor deze pizza funghi ben je met een paar euro klaar. Pizza funghi is gezond omdat je lekker veel groenten binnenkrijgt. Je hebt ‘m binnen no time op tafel staan. Het is een kwestie van ‘alle ingrediënten op de pizza en hup in de oven’.  Last but not least: Heb je gezien dat deze pizza funghi ook nog eens minder calorieën bevat? Voor maar 545 calorieën hoef je deze sowieso niet te laten. Volgens mij hoeven we niks meer te zeggen, deze pizza funghi spreekt voor zich.

 

Toch meer behoefte aan een pizza funghi 2.0? Deze pizza bevat niet alleen paddenstoelen, maar wordt vergezeld met een chique truffelsaus en aangevuld met fancy toppings als prosciutto. Yummy!

1 persoon

541 kcal

15 minuten


175g GROENTEN


75g KOOLHYDRATEN


22g EIWIT


15g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 100g paddenstoelen mix
  • 40g zuivelspread
  • 20g buffelmozzarella
  • 5g tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak ondertussen een saus die je gebruikt op de pizzabodem. Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng deze door de zuivelspread. Besmeer de pizzabodem hiermee.

Scheur de paddenstoelen in stukjes en bak deze kort aan in een pan. Verdeel daarna de paddenstoelenmix over de pizza en zet de pizza 10 tot 12 minuten in de oven.

Scheur de buffelmozzarella in stukken en leg deze op de pizza wanneer deze uit de oven komt. Garneer de pizza nog met wat verse tijm.

Je bent klaar om te genieten van jouw home made pizza funghi, yasss!!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie