Pizza kip curry

PIZZA KIP CURRY

Door de geur van Indiase curry krijg je direct trek. Op deze pizza gebruiken we een bijzondere mix van kruiden om het geheel een Indiaas tintje te geven. Dit mengsel van kruiden wordt garam masala genoemd en betekent letterlijk ‘heet kruidenmengsel’. De samenstelling van deze kruidenmix is niet altijd hetzelfde. Families in verschillende streken in India hebben allemaal hun eigen ‘perfecte’ mix gevonden en geven dit van moeder op dochter door naar de volgende generaties. Het wordt veel gebruikt als basis voor Indiase curry’s, zoals Tandoori, Heer-lijk! Nu deze kruiden bijna overal te krijgen zijn, is het verleidelijk om er veel mee te experimenteren. Deze kruiden niet op een pizza proberen zou natuurlijk zonde zijn! Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder garam masala en gooien overal waar kan deze kruiden in of overheen.

1 persoon

610 kcal

15 minuten


150g GROENTEN


83g KOOLHYDRATEN


36g EIWIT


14g VET

Ingrediënten

  • 1 bloemkoolpizza
  • 50 gram kipfilet
  • 80 gram verse pompoen spread (of andere groente)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 20 gram doperwten
  • 5 gram baby boerenkool
  • 1 tl garam Masala kruiden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd kipfilet in blokjes en marineer ook deze met de curry kruiden. Bak de kipstukjes gaar in een pan. Bak ondertussen in ongeveer 10 minuten de pizza af in de oven. Meng de garam masala kruiden door de pompoenspread. Verdeel de pompoenspread over de bloemkoolpizzabodem en strooi hier de Parmezaanse kaas en doperwten overheen.

Verdeel de kipfilet over de healthy pizza en garneer de pizza met de baby boerenkool voor het opdienen. Een feestje op je bord!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie