Pizza pesto met malse kip en spinazie

PIZZA PESTO MET KIP EN VEGGIES

Pizza pesto met kip staat wat ons betreft sowieso in de comfort food top 10. Het is super easy en snel te maken, iedereen lust het en je bent dus in een paar minuten in pizza heaven! Comfort food staat vaak gelijk aan een vette hap, maar bij ons is dat dus wel even wat anders. We hebben namelijk van deze pizza pesto een skinny versie van de traditionele pesto gemaakt.

 

We hebben avocado en erwten toegevoegd zodat het geheel smeuïg wordt. Op deze manier hoef je dus geen olijfolie toe te voegen. De Parmezaanse kaas en pijnboompitten hebben we ook weggelaten omdat deze producten veel calorieen bevatten. Vetten vervangen door groenten dus, dat klinkt goed he? De smaak verschilt natuurlijk wel iets van de pesto die je gewend bent, maar hij is zeker even lekker. Zeker het proberen waard dus! Ga je ‘m alvast even maken? We raden aan meteen een dubbele hoeveelheid te maken zodat je ‘m de rest van de week nog op brood of een cracker kunt smeren. Check het recept hier. 

Geen kant-en-klare pestospread kan op tegen zelfgemaakte pesto. Het is in een paar minuten klaar en daarna ben je al klaar om de rest van de pizza te maken. Bak nog even wat kip goudbruin en beleg de pizza met de rest van de ingrediënten en dat was het. Klaar om te genieten van deze comfort food light-versie!

1 persoon

663 kcal

30 minuten

pizza pesto met kip


200g GROENTEN


88g KOOLHYDRATEN


33g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 1 Courgettepizza
  • 80g skinny pesto
  • 35g kipfilet haasjes
  • 50g spinazie
  • 20g Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak ondertussen de skinny pesto volgens het recept.

 Snijd de kipfilethaasjes in reepjes en bak deze in een pan goudbruin en gaar. Voeg wat peper en zout toe en voor de liefhebbers wat citroenrasp.

  Bestrijk de pizzabodem met de skinny pesto, leg de kipreepjes erop, verdeel de spinazieblaadjes over de pizza en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

 Voeg eventueel nog wat pijnboompitjes toe en bak de pizzabodem 10-12 minuten in de oven.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
pizza pesto met kip en kaas en spinazie
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Magioni
Average rating:  
 0 reviews
Geen reactie's

Geef een reactie