BBQ chicken pizza

BBQ CHICKEN PIZZA

Deze bbq chicken pizza is er eentje in het rijtje comfort food, maar dan de healthy way. Door zijn BBQ-smaak een echte winnaar. De kleuren op deze pizza zijn om verliefd op te worden, en op het eerste gezicht lijkt het een echte fitgirl te zijn. Kip en broccoli, en dat op een bodem van bloemkool. De vitaminen gaan door het dak!

 

Voor deze pizza hebben wij de hoemoes van Maza gebruikt en wel een heel nieuwe smaak. BBQ Chipotle. Ja, geloof ons, dit is precies wat je nodig hebt deze zomer! Het geeft je pizza een stevige bite en die lekkere rokerige BBQ-smaak. Winning. Ga jij hem proberen?

1 persoon

650 kcal

20 minuten

bbq-chicken-pizza


140g GROENTEN


80,3g KOOLHYDRATEN


38,3g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 180g Magioni pizzabodem
  • 40g Maza Chipotle hummus
  • 80g kipfilet
  • 15g zongedroogde tomaat
  • 60g broccoli
  • 10g lente ui / Bos ui
    Optioneel: verse rode pepers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodem in 8 tot 10 minuten af.

Breng ongeveer 1,5 liter water aan de kook in een grote pan. Wanneer het water kookt voeg je hier de broccoli aan toe, laat deze koken tot hij beetgaar is en giet hem af.

Bak nu de kip gaar in een koekenpan met een scheut olijfolie en laat deze even rusten.

Snijd de zongedroogde tomaat in repen en de bosui in ringen.

Haal de pizza uit de oven op het moment dat de randen goudbruin beginnen te worden. Laat de pizza afkoelen en verdeel vervolgens de Chipotle hummus over de bodem.

Breek de kip in stukken en verdeel deze over de pizza. Snijd de broccoli in plakken en verdeel deze over de pizza samen met de zongedroogde tomaat en de bos ui.

7Top af met wat verse rode peper en bak nog de pizza tot slot nog 2-3 minuten af in de oven. Voilà jouw bbq chicken pizza is ready to go!

Zin in iets anders?

HEB JIJ DEZE PIZZA AL GEMAAKT?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
bbq-chicken-pizza
Geen reactie's

Geef een reactie