Moroccan Lamb pizza

MOROCCAN LAMB PIZZA

Deze pizza is er een met een Marrokaans tintje! Wij hebben voor deze variant de Marrokaanse Stoofgroente kruiden van Euroma gebruikt, een aanrader! Wij zijn verkocht. De kruiden geven deze pizza net even die extra twist.

 

Voor dit recept hebben wij een veggie spread ontwikkeld die evengoed romig qua smaak is, door de pastinaak als basis te gebruiken en dit te mengen met ricotta krijg je een heerlijke romige saus voor op je pizza. Een succes nummer als je het ons vraagt.

 

Tip: De lamsworstjes zijn hier op kantoor sowieso al favoriet, als we dit op tafel zetten dan staat iedereen binnen no time aan tafel. Maar met dit recept hebben we ook rekening gehouden met de vegetariërs onder ons, want zonder lamsworst is deze pizza niet minder lekker!

1 persoon

699 kcal

25 minuten

Lams-pizza-recept


200g GROENTEN


89,8g KOOLHYDRATEN


31,1g EIWIT


23,6g VET

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aubergine in mooie plakken en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de plakken met een olijfolie en grill deze even in de oven.

Breng ondertussen water aan de kook in een pan, en kook hierin de pastinaak totdat deze gaar is. Giet de pastinaak af en laat deze even afkoelen. Wanneer hij is afgekoeld snijd je de pastinaak in kleine blokjes. Maak van deze blokjes nu een gladde puree in de keukenmachine. Laat de pastinaak puree helemaal afkoelen en mix deze met de ricotta en de Marokkaanse stoofgroenten kruiden. Je eigen veggie saus!

Haal de plakken aubergine uit de oven. Bak vervolgens de pizzabodem af in ongeveer 10 minuten, totdat de randen goudbruin zijn.

Bak de pijnboompitjes kort in een koekenpan totdat deze beginnen te verkleuren. Zet ze apart in een schaaltje.

Bak nu de lamsworstjes in de koekenpan met wat olijfolie totdat ze goudbruin en gaar zijn. Snijd ondertussen de rode ui fijn.

7Haal de pizza uit de oven en verdeel deze saus over de pizzabodem. Beleg deze vervolgens met de rode ui, de plakken aubergine, de lamsworstjes en de pijnboompitjes.

8Om het geheel nog wat kleur te geven snijd je een tomaat in stukjes, verdeel dit over de pizza en jouw lamspizza is klaar om aan te vallen!

Zin in iets anders?

HEB JIJ DEZE PIZZA AL GEMAAKT?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
lam-pizza-aubergine
Geen reactie's

Geef een reactie