Pizza toppings waar je mond van open valt

Altijd maar die standaard pizza margarita? No thanks. Wij houden wel van een gevalletje ‘Pimp your pizza’ en zijn daarom elke dag op zoek naar de meest gekke topping combinaties. Nu denk je misschien ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg?’, en daar heb je zeker gelijk. We zijn ook niet van plan om een pizza vol te gooien met confetti en glitters (al zou dat voor een keer trouwens best vet zijn), maar wij houden wel van een gokje wagen en hebben daarom 5 niet-voor-de-hand-liggende pizza combinaties voor je op een rij gezet. Gewoon, omdat het kan, en omdat wij jou willen inspireren om van elke pizzanight een pizzaparty te maken!

 1. Zilveruitjes
  Loop je de supermarkt in dan zie je meteen bij binnenkomst al een hele wand vol met verschillende soorten uien staan, maar dit is niet de enige plek waar je deze zure rakkers in de super kan vinden. Je kent ze wel, zilveruitjes, die kleine witte bolletjes die in een potje wachten op voorbijgangers die een borrel voorbereiden. Lekker mainstream met een blokje kaas. Maar waarom gebruiken we deze pareltjes niet vaker in de keuken? Ze zijn kant-en-klaar, hartstikke lekker op een pizza (kijk maar naar onze nieuwe seizoensspecial Spicy Pumpkin) en het scheelt je ook nog eens een boel tranen…De zilveruitjes zijn trouwens ook perfect om te combineren met een Indonesische style pizza. Wat dacht je van een pizza met satesaus, kip, wat verkruimelde kroepoek, boontjes en zilver ui? Omdat zilver ui is ingelegd in ’t zuur doet het een beetje denken aan het bekende gerecht ‘atjar ketimoen’, die ingelegde groentes à la Indonesië. Dit is niet overal verkrijgbaar en het zelf maken op een doordeweekse avond is qua tijd misschien iets te ambitieus. Thinking outside the box!
 2. Bacon & eggs
  Als wij zeggen ‘bacon & eggs’, dan denk jij waarschijnlijk meteen aan een ontbijt waar je meestal te lang voor in de keuken moet staan. Maar op een pizza? Why not? Stel je eens voor: je hebt op een brakke zondagochtend heel veel zin in een groot ontbijt. Die zoete havermout die je de hele week al hebt gegeten, mag ook weleens plaats maken voor iets hartigs. Bestrooi een pizzabodem met wat geraspte kaas, leg er wat bacon op en breek er een paar eieren over. Dit is gewoon nóg lekkerder dan een doodnormaal broodje met ei! Dit is 100% garantie voor een té chille sunday breakfast. En nog easy ook.Lees je deze tip pas nadat je net je ontbijt achter de kiezen hebt? No worries. Een pizza met bacon en ei doet het ’s avonds ook perfect. Combineer ‘m dan met gebakken champignons, spinazie en wat truffelolie. Of maak er een carbonara-inspired pizza van met Parmezaanse kaas en wat peterselie. You can do it!
 3. Boerenkool
  We zien de vraagtekens al boven je hoofd verschijnen. Pizza en boerenkool? Hoe dan? Een hele pan boerenkool met worst omkieperen op een pizza? Slow down with the carbs guys! De manier waarop wij boerenkool kennen is niet de manier waarop de rest van de wereld boerenkool kent en gebruikt. In de Verenigde Staten is boerenkool steeds populairder aan het worden en de creatieve combinaties die ze er daar mee maken zijn jaloersmakend. Daar kunnen wij nog wat van leren!Het is simpel: besmeer een pizzabodem met wat tomatensaus en (veel) ricotta. Snijd wat boerenkool in reepjes en strooi eroverheen. Maak ‘m af met wat chilivlokken en Parmezaan. Trust us, deze gaat je blij maken!
 4. Pindakaas
  Pindakaas is tegenwoordig zo populair dat het allang niet meer alleen voor broodbeleg doorgaat. Er zijn pindakaasverslaafden die pindakaas lekker vinden bij (ongeveer) álles en dit ook niet onder stoelen of banken steken. De echte addicts zitten ’s avonds gewoon met een pot en een lepel op de bank. Pindakaas op een pizza? Volgens mij hoeven we niks meer te zeggen. Besmeer een pizzabodem met pindakaas en leg er plakjes banaan op en wat chocoladeschaafsel. Je hebt zojuist een taart (pizza) gemaakt die de peanutlovers in de zevende hemel zal brengen. Beter nog: dit kan dus als ontbijt, lunch, tussendoortje of als dessert!
 5. Mango
  We kennen allemaal de pizza Hawaii met ananas. Deze is in de hele wereld al lang opgenomen op het menu, maar een pizza met mango zie je niet vaak voorbijkomen. Wij vinden dat dit moet veranderen, het is namelijk écht een goede! Mango is namelijk een vrucht die heel goed gaat met andere smaken (beter dan ananas, vinden wij).Maak bijvoorbeeld een Asian pizza met kip, taugé, mango en een rode peper. Nog een idee: bacon, mango en feta. Oh, of wat dacht je van gorgonzola, mango en walnoten. Zo kunnen we nog wel even doorgaan;-). 

  Hebben we je op ideeën gebracht of ben je al lang onderweg naar de supermarkt om een van deze te gekke combinaties uit te proberen? Go go go!

Geen reactie's

Geef een reactie