Pizza met vegetarische kip

BLOEMKOOLPIZZA MET VEGETARISCHE KIPSTUKJES

Als perfecte vleesvervanger voor kip zijn er nu vegetarische kipstukjes. Bijna niet te onderscheiden van echte kip en soms nog malser van structuur ook. Voor ons reden genoeg om deze vleesvervanger eens als pizzatopping te gebruiken. Voor een extra touch hebben we de kipstukjes met Vadouvan kruiden gekruid. Vadouvan is een kruidenmengsel dat oorspronkelijk uit India komt en is een combinatie van onder andere kerrieblad, knoflook, komijn en kurkuma. Het lijkt op kerrie, maar heeft een mildere smaak. Wij gebruiken deze kruiden vaak om vlees te kruiden of een beetje over de gegrilde groentes. Aanrader!

Deze pizza heb je binnen no time op tafel. Door de smeuïge topping van hoemoes in combinatie met de krokante pizzakorst staat deze echt wel in onze favoriete pizza top 10! Waar wacht je nog op…

1 persoon

800 kcal

30 minuten


95g GROENTEN


87g KOOLHYDRATEN


30g EIWIT


37g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem
  • 75g Burrata
  • 40g Vivera plantaardige kipstukjes
  • 80g Maza hoemoes kerrie
  • 25g rode ui
  • ½ el Vadouvan kruiden
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el warm water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de vadouvan kruiden met de olijfolie en het water, dit is je marinade. Voeg deze marinade toe aan de vegetarische kipstukjes. Beleg de bloemkool pizzabodem met de hoemoes, de kipstukjes en de rode ui. Bak de pizza ongeveer tien minuten af in de oven. Haal de pizza uit de oven en beleg deze met de burrata, laat deze vervolgens nog een paar minuten smelten in de oven. Let hierbij goed op de kleur van de korst van de pizza. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de burrata gesmolten is en de pizzabodem nét iets te bruin. Als laatste nog de kiemen on top en je pizza is ready to go!
Tip: Breng op smaak met flink wat peper en gedroogde chili vlokken voor een extra bite!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie