Pizza Verdura

PIZZA VERDURA MET BUFFELMOZZARELLA

Deze pizza verdura ademt Italië. Een simpele tomatensaus, heel veel groenten in alle kleuren en om het af te maken een goede buffelmozzarella. Wij zijn er dol op! Je hebt ‘m ook nog eens in een handomdraai gemaakt. Dit is typisch zo’n pizza waar je veel complimenten voor vangt zonder dat je er een enorme hoeveelheid effort in hoeft te stoppen.

 

Door alle verschillende kleuren ziet deze verdura pizza er niet alleen heel lekker uit, hij bevat slechts 553 calorieën zonder dat je het gevoel krijgt dat je heel erg op je lijn aan het letten bent. Je krijgt ook nog eens 240 gram groenten binnen. Dubbel winnen dus. Je kunt eigenlijk niet zoveel fout doen met deze pizza. Je verdeeld een aantal groenten over de pompoen pizzabodem en Voilà! Al moeten we toegeven, deze combinatie is er wel een uit duizenden.

 

Als de pizza uit de oven komt is het tijd om de buffelmozzarella erop te leggen. Een waardevolle tip is wel om mozzarella van goede kwaliteit te gebruiken. Omdat je deze pas toevoegt wanneer de pizza al gaar is, en het dus niet meer smelt in de oven, is het belangrijk dat je de lekkerste buffelmozzarella gebruikt. Dit maakt echt een verschil!

 

Heb je nog een lekker idee voor een ‘to die for’ combinatie op een pizza? Inspireer ons! Meer zin in een typisch Italiaanse caprese pizza?

1 persoon

553 kcal

20 minuten


240g GROENTEN


84g KOOLHYDRATEN


15g EIWIT


7g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni pompoen pizzabodem (180 gram)
  • 60g tomatensaus
  • 20g buffelmozzarella
  • 30g puntpaprika
  • 30g champignons
  • 30g artisjokharten uit blik (op water)
  • 10g Kalamata olijven
  • 10g rucola
  • 1 tl chiliflakes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Besmeer de pompoenbodem met de tomatensaus en beleg hem daarna met de in stukjes gesneden, puntpaprika, champignons, artisjokharten en Kalamata olijven.

Bak de pizza in 10-12 minuten gaar in de oven.  Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel deze over de pizza samen met de rucola.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie