Vijf cruciale momenten waarop jij je pizza kan verpesten

Wij kunnen dus écht pislink worden van het feit dat het sommigen mensen lukt om het aller lekkerste eten op aarde te verpesten. Stel je voor; je Magioni pizza is voorgebakken, jij hebt hem eigenhandig belegd met de beste toppings, en hup! De voorverwarmde oven in, timer op 12 minuten en wachten, je hoeft alleen maar te wachten. Wat er dan nog mis kan gaan? Heel veel. De volgende cruciale momenten kunnen alsnog jouw pizza compleet vergallen. Dus please let op en zorg ervoor dat dit jou nooit overkomt. Don’t try this at home. We waarschuwen je.

pizza recepten 1 Wanneer je buurman aanbelt.

Trrrring! De deurbel gaat. “Ha buurman, hoe ist?”. Op dat moment besef je het nog niet echt, maar je komt niet meer onder dit gesprek uit. De buurman komt je waarschijnlijk vertellen dat je de boel geblokkeerd hebt met je fiets, een paar maanden geleden, op een doordeweekse dinsdag. Of hij klaagt over het feit dat je de muziek de laatste tijd harder hebt staan dan normaal. Anyway; hij houdt je minimaal dik half uur aan de praat, in de deuropening, weg van de oven. Nadat de beste man zijn zegje heeft gedaan sluit hij af met een vriendelijk “Tot ziens!” en keer jij met denigrerende lach en een cynisch applaus terug de keuken in. Helaas verschijnt er binnen no-time in een pruillip op je gezicht. Jouw pizza is verbrand. Verpest. Thanks buurman, thanks

Pizza recept nummer 2 magioni Wanneer de hond uitgelaten moet worden.

Je kent het wel, nog even snel de hond uitlaten. Kan makkelijk toch? Je hebt immers 12 minuten. Benno is de hele dag alleen thuis geweest en moet ook eventjes de buitenlucht zien. Wel zo eerlijk. Met nog 11 minuten op de klok verlaat jij je kasteel. Voor het gemak heb je de riem thuis gelaten, het wordt toch een snel rondje. De ronde verloopt soepel, totdat je bijna weer thuis bent. Huissleutels al in je hand en zin in pizza. En dan gaat het mis. Benno schiet over straat en gaat er vandoor. Jij gillend en schreeuwend er achteraan, honds-irritant dit. Nou goed, na een record op de 1000 meter sprint heb je Benno te pakken, op naar huis. Een half uur later dan gepland, dus die pizza.. Die kan bij het vuilnis.

 Wanneer een van je beste vriendinnen belt.

“Heeee, met mij”. Daar is ze, ze belt je niet voor niks. Het gaat om die gozer waarmee ze aan het daten is. En dan weet je al dat het geen kort verhaal wordt. Verschillende situaties worden naar je hoofd gegooid. Sommige met meer details dan je eigenlijk wilt weten, of toch wel (hoort erbij, doe je zelf vaak genoeg). Ondertussen ga jij lekker los, adviezen en bemoedigende woorden vuur je op haar af. “Nee, meen je? Die gast spoort niet!”, “Nu niet zo negatief gaan doen, jij bent veel leuker” en “Zei hij dat serieus!?”. Het is niet voor niets een van je beste vriendinnen, dus het onderwerp gaat al over in de blunders van afgelopen maanden. Hi-la-risch! Na 30 minuten eindig je het gesprek met een slappe lach en hang je op. Tot morgen! Dat was lachen. Met nadruk op “was”. Want jouw hoofd keert zich naar die vergeten pizza in de oven. Helemaal zwart en niet meer eetbaar. R.I.P.

nummer 4 pizza recepten minste kcal Wanneer je YouTube aanzet.

Dit kan niet anders dan herkenbaar zijn. Je gaat even lekker YouTuben en al gauw stuit je op de meest lachwekkende kattenfilmpjes. Of van die dog-fail-compilaties, LOVE-IT. Huilend van het lachen bekijk je filmpjes achter elkaar door. Tranen in je ogen. Sadist dat je bent, leedvermaak is het. Maar, toegegeven, het is ook gewoon lachen. Dit moet je trouwens ook even aan je vriendinnen door sturen. Hoppa, en voor je het weet volgt hier weer een lang appgesprek uit. 30 minuten verder; shit… Wat ruik je? Noooo! De pizza! Uit alle haast trek je de oven open. Damn, wat zonde. Dat wordt een bruine boterham met hummus..

nummer 5 pizza recept Wanneer je in een schoonmaak bui komt.

Dit verschilt per persoon. Heel gek, maar sommige mensen hebben dus vaker dan anderen last van schoonmaakdrang. Het oog valt op iets wat schoon gemaakt of opgeruimd moet worden en daar gaan ze.  “Die paar vieze borden op het aanrecht, irritant gewoon”. Iets in je, je OCD of andere dwangneurose, kan die rommel totaal niet weerstaan. Het moet dan dus gewoon zo snel mogelijk weg. Je begint als een bezetene die vaat af te spoelen en hebt niet door dat dit het begin van het einde is. Want voor je het weet het de hele keuken gepoetst, de stofzuiger door je huis gehaald, snel even die dweil erdoor en het bed verschoont. Allemaal onder het mom van: “Dat pak ik ook even snel mee”. Stomme keuze, want na een dik uur ben je bedaard van je opruimwoede en kom je terug in je blinkende (dat dan weer wel) keuken. JE PIZZA! Verdorie, dat gun je niemand. Jij kan terug naar de supermarkt om een nieuwe te halen. Zucht.

Herken je je hier  in? Ooit wel eens meegemaakt? Zorg er alsjeblieft voor dat dit jou niet overkomt. Echt. Het is zo ongelofelijk zonde van de pizza én van je honger (die wordt alleen maar erger). Ben je nou van plan om één van onze Magioni bodems te halen vanavond? Focus je dus goed en check even wat recepten hier voor een topper van een maaltijd. Enjoy!

Geen reactie's

Geef een reactie