Pizza weetjes

Wist je dat? Dingen die je nog niet wist over pizza

Dat pizza behoort tot een van de gerechten die wereldwijd het meest gegeten wordt, zal je niet verbazen. Wist je bijvoorbeeld dat er in de VS alleen al elke minuut 350 pizza slices worden verkocht?

Niet zo gek ook, want pizza is sowieso onze guilty pleasure nummer 1.

Om nog maar even door te gaan op de pizza wist-je-datjes afkomstig uit Amerika: in 1905 opende de eerste pizzeria genaamd Lombardi’s in hartje New York. Tegenwoordig is 10% van al het voedsel dat in de VS verkocht wordt, jawel, pizza.

Het formaat van een medium pizza in Amerika is ongeveer 30 centimeter. Dit is groter dan de XXL-pizza in Australië, die gemiddeld 27 centimeter groot is.

Uit onderzoek is gebleken dat in de laatste 50 jaar de prijs van een pizza ongeveer evenredig is gebleven met de prijs van een metro-rit. Dit wordt de “Pizza Principle” genoemd.

 

Dat geldt zeker niet voor alle pizza’s ter wereld. In Dubai is een ‘Royal Pizza’ ontwikkelt, de duurste pizza ter wereld, hij kost omgerekend 180.000 euro. Deze pizza is belegd met de duurste producten op aarde. Denk aan witte truffels, foie gras, saffraan, kaviaar gedrenkt in champagne, en 120 gram aan bladgoud.

In Los Angeles is het mogelijk om een pizza te bestellen waar honderd mensen van kunnen eten. Aangezien pizza zowel als ontbijt, lunch en avondeten prima weg te hakken is zou je deze pizza natuurlijk prima voor jezelf kunnen bestellen.

Op zaterdag worden de meeste pizza’s besteld. Over bestellen gesproken: als je in Alaska zin hebt in een lekker stukje pizza zou je deze kunnen laten bezorgen per vliegtuig.

Last but not least: 36 procent van alle pizza’s die besteld worden is een pizza pepperoni. Zin om daar verandering in te brengen? Wij hebben heel veel inspiratie recepten voor je op de website gezet. Zó veel dat we daar misschien wel een record mee kunnen breken.

Geen reactie's

Geef een reactie