POMPOENPIZZA MET GEITENKAAS, VIJGEN EN CRUNCHY AARDAPPELDUO

POMPOENPIZZA MET GEITENKAAS, VIJGEN EN CRUNCHY AARDAPPELDUO

Deze pompoenpizza met paarse aardappel en vijgen is een echte showstopper. De combinatie van zachte geitenkaas, sjalot, vijgen en deze gezonde chips van paarse aardappel is er eentje die van ons elke week wel op tafel mag staan. Dit recept hoort bij het diner van dag 1 van het pizza dieet. In januari 2018 beginnen we onze goede voornemers met drie dagen pizza. Ontbijt, lunch en avondeten bestaan compleet uit pizza en je komt per dag qua calorieën altijd uit onder de 1500 calorieën. Wil je het hele pizza dieet volgen?

 

Voor de basis hebben we zuivelspread gebruikt samen met maqui poeder. Dit is een natuurlijk paars kleurenpoeder die alles waar je ’t mee vermengt voorziet van een prachtige kleur paars. Je hebt er maar een klein beetje van nodig en het heeft een neutrale smaak. Perfect dus om een gemarmerd effect te creëren op de pizzabodem. Het oranje van de pompoenbodem staat goed in contrast met het paarse gemarmerde zuivelspread mengsel.

 

Zelf chips maken van aardappel is heel makkelijk en leuk om te doen, zeker met aardappels met een paars of roze kleur. Je hoeft alleen maar dunne plakjes van een aardappel te snijden en ze op een bakplaat in de oven bakken tot chips. Het is ook een stuk gezonder dan store-bought chips omdat je onder andere zelf kiest hoeveel olie je toevoegt. Dit kan trouwens ook met verschillende groentes voor een andere healthy snack. Probeer het eens uit!

1 persoon

699 kcal

25 minuten

Aardpeer


170g GROENTEN


112g KOOLHYDRATEN


24g EIWIT


17g VET

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizzabodem 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de aardpeer en de truffel aardappel in dunne plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olie en bak deze 15 minuten tot ze knapperig zijn.

Meng de zuivelspread met het maqui poeder en bestrijk de bodem hiermee.

Snijd de geitenkaas, vijgen en de sjalot in dunne plakken en leg dit samen met de aardpeer, en de truffel aardappel op de pizza.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
aardpeer
Geen reactie's

Geef een reactie