Prosciutto pizza met vijgen

PROSCIUTTO PIZZA MET VIJGEN

Pizza met pompoen, verse vijgen en prosciutto is echt een schot in de roos. De producten die we hebben gebruikt in de pizza passen allemaal perfect bij elkaar. De pompoenspread als basis gebruiken is een leuke vervanger voor de standaard tomatensaus. De prosciutto en verse vijgen voeg je pas toe als de pizza uit de oven komt. Je hebt deze pizza dus binnen een paar minuten in de oven zitten.

 

De pompoenspread kan je zo in de winkel kopen, maar je kunt ‘m ook heel makkelijk maken. De meest simpele versie bestaat uit pompoen en kruiden. Kook wat pompoen en voeg er eventueel wat knoflook aan toe. Je zou ook nog wat kruiden kunnen toevoegen zoals nootmuskaat of kruidnagel of, in dit geval, een kruid wat bij deze pizza met prosciutto past. Mix dit tot een gladde spread. Een andere versie van een pompoenspread is die met noten. Doe wat noten, bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of cashewnoten in de blender en laat deze draaien tot er een soort notenpasta ontstaat. In principe kan je alle soorten noten gebruiken, bedenk welke het beste bij het recept passen. Kook wat stukjes pompoen en doe deze bij het notenmengsel. Je zou de spread, naast peper en zout, nog wat extra kunnen kruiden met wat je lekker lijkt. Een zoete spread met gember, kaneel en honing bijvoorbeeld. Of ga voor hartig en voeg wat rozemarijn toe. De spread is vegan en is de hele week nog heel lekker als lunch op een stukje brood. Veel verschillende soorten uitproberen dus!

 

Kan je geen genoeg krijgen van deze heerlijke herfstpizza’s met prosciutto? Of vind je mozzarella gewoon veel lekkerder dan feta? Eerder maakte we al deze bietenpizza met prosciutto, mozzarella en vijgen.

1 persoon

645 kcal

15 minuten


200g GROENTEN


88g KOOLHYDRATEN


27g EIWIT


18g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 60 g pompoenspread
  • 20 g rucola
  • 10 g pistachenootjes
  • 50 g vijgen
  • 25 g prosciutto
  • 20 g feta
  • 5 g honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Smeer de bodem in met de pompoenspread en bak de pizza 10-12 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de vijgen in partjes en rooster de pistachenootjes kort in de pan.

Zodra de pizza uit de oven komt beleg je ‘m met de prosciutto, de pistachenootjes, de feta en wat rucola. Maak de pizza met wat honing.

Oh en vergeet ons niet uit te nodigen voor deze pizzaparty!

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie