Healthy hawai bloemkoolpizza 2.0

HEALTHY PIZZA HAWAÏ

Pizza Hawaii. De pizza die door de echte pizza kenners niet als een pizza wordt gezien. Fruit op een pizza is namelijk not done, maar de meningen zijn sterk verdeeld. Wij vinden het stiekem best lekker en hebben voor deze keer een uitzondering gemaakt. Omdat pizza Hawaii verre weg van caloriearm is, hebben wij het recept iets aangepast. De pizza hawai 2.0 dus. Maak je geen zorgen, we hebben de ananas niet weggelaten hoor! Om deze pizza gezond te maken hebben we geen kaas gebruikt, en hebben we kip gebruikt in plaats van ham. Let je echt op de calorieën dan kan je de pinda’s natuurlijk ook nog weglaten. Zeker het proberen waard, vinden wij! De pizza Hawaii zoals we hem kennen, maar dan in een nieuw jasje.

1 persoon

740 kcal

20 minuten


100g GROENTEN


84g KOOLHYDRATEN


48g EIWIT


21g VET

Ingrediënten

  • 1 bloemkoolpizza
  • 80g                 kippendijen
  • 100g               kwark
  • 1g                    ananas
  • 1 bakje           cherrytomaatjes
  • Jonnie Boer Vadouvan kruiden
  • Kerriekruiden
  • Veldsla
  • Pinda’s

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Marineer de kippendijen met de Vadouvan kruiden. Bak de kip in een pan gaar en zet apart. Bak de bloemkoolpizzabodem in ongeveer 10 minuten knapperig en goudbruin af. Snijd de kroon en de onderkant van de ananas. Op deze manier blijft hij rechtop op de snijdplank staan. Schil de ananas vervolgens door van boven naar beneden de schil eraf te snijden. In het midden van de ananas zit het hart, hieromheen het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees langs het hart af en snijd de ananas vervolgens in grove stukken. Maak een saus van de kwark en kerriekruiden.

Haal de bloemkoolbodem uit de oven en beleg vervolgens de pizzabodem met de kerriesaus, kip, cherrytomaatjes stukjes ananas. Doe de pizza voor 2 minuten terug in de oven. Haal de pizza uit de oven en maak af met wat veldsla en de pinda’s. Eet smakelijk! Jouw tropische pizza party kan beginnen.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie