SKINNY PIZZA MET RAS EL HANOUT, TOFU EN GROENE GROENTEN

SKINNY PIZZA MET RAS EL HANOUT, TOFU EN GROENE GROENTEN

Heb je zin in een avondje vol veggies? Zoek niet verder. Deze groene pizza ziet er niet alleen healthy uit, dat is ‘ie ook! Deze green goddess staat zo op tafel en is ook nog een vegetarisch. Perfect voor een meatless monday of voor een diner tijdens het pizza dieet. Dieten met pizza? Jazeker. Januari 2018 hebben we het 3-daags pizza dieet geintroduceerd. Dit recept hoort bij het diner van dag drie. Ben je benieuwd naar de rest van de recepten? Deze kun je downloaden

 

De saus bestaat uit zuivelspread met wat kaas en ras el hanout kruiden. Dit geeft de pizza heel veel smaak. De tofublokjes hebben we ook even met de ras el hanout gekruid en daarna knapperig gebakken. Snijd de groentes en blancheer ze eventueel even kort. Je bent nu bijna klaar. Bak de bodem met de saus erop gaar in de oven, daarna de rest van de toppings erover en voila! Nu nog even een me-time momentje voor jezelf inplannen en het genieten kan beginnen.

1 persoon

600 kcal

20 minuten

skinny pizza


165g GROENTEN


84g KOOLHYDRATEN


13g EIWIT


17g VET

Ingrediënten

  • 180g Magioni courgettebodem
  • 30g So Fine tofu
  • 40g zuivelspread
  • 10g sjalot
  • 4 gram ras el hanout
  • 15g strooikaas
  • 50g courgette
  • 30g groene asperges
  • 5g munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak een saus van zuivelspread, ras el hanout en strooikaas en verdeel dit over de pizzabodem.

Bak de pizzabodem in 10 tot 12 minuten af in de oven.

Snijd dunne plakjes van de courgette en sjalot en snijd de groene asperges in stukjes. Blancheer de asperges ongeveer 20 seconde in kokend water leg ze daarna in koud water

Bestrooi de tofu met wat currykruiden, peper en zout en bak deze krokant in een koekenpan.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
skinny pizza
Geen reactie's

Geef een reactie