Truffel pizza met wilde paddestoelen en prosciutto

TRUFFEL PIZZA MET WILDE PADDESTOELEN EN PROSCIUTTO

Voor de truffellovers onder ons is deze pizza perfect. Wanneer er iets op het menu staat met truffel is het moeilijk om dit niet te bestellen. Wanneer je aan het koken bent vraag je jezelf altijd af of een beetje truffelolie of truffelpasta het gerecht niet een beetje beter zou kunnen maken. Een dag zonder truffel is een dag niet geleefd. Herken je jezelf hierin? Dan ben je waarschijnlijk al onderweg naar de supermarkt om alle ingrediënten in te slaan.

 

Truffel is een kostbaar product. Gelukkig zijn er enigszins betaalbare alternatieven zoals truffelsalsa of truffeltappenade. Truffel wordt meestal toegevoegd aan vette oliën of romige sauzen. Als je op calorieën wilt letten maakt dit het nog weleens lastig. Een pizza met truffelsaus lijkt op het eerste gezicht daarom ook een ware calorieënbom. Niks is minder waar. We hebben het recept van de saus zo aangepast dat het heel erg meevalt.

 

Om het plaatje compleet te maken hebben we een mix van allerlei verschillende soorten paddenstoelen gebruikt. Vind je dit overdreven dan kan je gewoon kastagnechampignons gebruiken op de pizza. Ga je voor the real deal? Heb je echt zin in een fancy pizza? Laat je dan niet tegenhouden en verzamel een heleboel verschillende paddenstoelen, trust us, it’s gonna be good. Als finishing touch nog wat prosciutto on top en je bent klaar om te genieten. Als dit geen chique pizza is dan weten we het niet meer.

 

Benieuwd naar onze skinny truffelsaus? Check dan deze saus!

Heb jij nou dorst gekregen van je pizza en nog geen zin in een wijntje? Drink een sapje van Frecious, extra veggies kunnen nooit geen kwaad toch?

1 persoon

626 kcal

15 minuten


230g GROENTEN


99g KOOLHYDRATEN


25g EIWIT


13g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni courgette pizzabodem (180 gram)
  • 20g prosciutto
  • 30g kookroom
  • 100g paddenstoelen herfstmix
  • 50g sjalot
  • 2 tl truffel tappenade
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groentebouillonblokje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Hak de sjalot en de knoflook fijn en fruit deze aan in een koekenpan. Doe de kookroom, het halve bouillonblokje en de truffeltapenade erbij en roer dit even door tot de kookroom wat dikker wordt.

Bak de paddenstoelen in een pan met een klein beetje olie. Smeer de pizzabodem in met de truffelroom en beleg de pizza daarna met de paddenstoelen en bak de pizza 10—12 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg als laatste de prosciutto op de pizza en besprenkel eventueel met nog wat truffelolie voor wat extra aroma.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
truffel pizza
Geen reactie's

Geef een reactie