“Smaakt een Magioni bloemkoolpizza echt naar bloemkool?”

We snappen dat je misschien wat vragen hebt over onze producten. Het idee van bloemkool in je pizzabodem klinkt natuurlijk ook een beetje gek. Überhaupt groenten op of in je pizza is voor velen een redelijke no go. Het is ook even wennen als je favoriete guilty pleasure opeens een healthy pleasure wordt. Dat was het bij ons ook. Maar geen zorgen, onze bloemkool pizzabodem smaakt gewoon naar een vertrouwde pizza. Wij hebben er alleen voor gezorgd dat jij nog vaker pizza kan eten, omdat jouw favo gerecht nu ook nog eens veel groenten bevat. Geloof je ons niet, dan moet je het toch echt eens zelf uitproberen.

 

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Laat het ons weten! We vinden er vast een antwoord op

Vacaturesfoto3

WAAR KAN IK EEN MAGIONI KOPEN?

Je kunt onze producten bij de Albert Heijn, Albert Heijn to go, Jumbo, PLUS, Picnic, Coop en DekaMarkt kopen. Vind snel een verkooppunt hier waar je bij jou in de buurt moet zijn om een Magioni pizza te scoren. Houd wel even een slag om de arm. Het kan zo zijn dat een supermarktondernemer zelf besluit om geen Magioni meer te verkopen. Hebben we helaas geen invloed op en worden we vaak ook niet van op de hoogte gesteld. Maar geloof ons; we vinden dit net zo jammer als jij!

WAT KOST EEN MAGIONI PIZZA EIGENLIJK?

Onze pizzabodems zijn 3,29 euro voor 2 stuks en onze belegde pizza’s 5,49 euro per stuk.

IS EEN MAGIONI PIZZA GLUTENVRIJ?

De aller-allereerste Magioni pizza bestond voor 100% uit bloemkool. We kunnen je vertellen; dat was geen succes. Dit heeft gezorgd voor veel teleurgestelde pizza-eters. Na veel testen zijn de huidige groente pizzabodems ontstaan die voor 40% uit groenten bestaan. Dat scheelt natuurlijk al een stuk in vergelijking met standaard pizzabodems, maar toch is deze door het gebruik van tarwemeel nog niet glutenvrij. Wij zijn erop uit om de lekkerste pizza’s te maken. Een heerlijk glutenvrij recept wat ook nog eens gemakkelijk te produceren is op grote schaal hebben wij nog niet gevonden.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN MAGIONI PIZZA EN EEN STANDAARD PIZZA?

In vergelijking met een ‘we-noemen-even-geen-namen-pizzabodem’ zitten er in onze Magioni pizza’s gemiddeld 30% minder calorieën, 20% minder koolhydraten en 70% minder vetten. Dit natuurlijk bovenop het feit dat onze pizzabodems minstens 65 gram groenten bevatten. Bij een belegde pizza hanteren wij als vuistregel minstens 150 gram groenten, 50% minder vet en minstens 30% minder kcal. Staar je alsjeblieft niet blind op alleen het aantal calorieën van een product. De voedingswaarden zijn minstens zo belangrijk! Benieuwd? We hebben het verschil in voedingswaarden van een Magioni pizzabodem, een belegde pizza en een standaard pizza al voor je uitgezocht.

KAN IK EEN MAGIONI PIZZA INVRIEZEN?

Jazeker! Handig als het weer tijd wordt om te gaan hamsteren. Vergeet niet om de pizzabodem eerst even te ontdooien voordat je hem gaat bereiden. De belegde pizza’s kun je als het echt niet anders kan invriezen, maar vers zijn deze natuurlijk veel lekkerder!

HOEVEEL GROENTEN EET IK EIGENLIJK ALS IK EEN MAGIONI PIZZA EET?

We proberen zoveel mogelijk groenten aan onze pizza’s toe te voegen. En dat gaat ons aardig af. In een Magioni pizzabodem zit al gauw zo’n 70 gram groenten. Eet je een belegde pizza van Magioni dan is dat al snel 140 gram groenten. Zo, wie gaat nu nog zeggen dat jij niet voldoende groenten eet?!

WAAROM GEBRUIKEN JULLIE TARWEBLOEM IN PLAATS VAN VOLKORENMEEL?

Even het soort meel aanpassen van de pizza lijkt zo makkelijk. Maar in de praktijk betekent dit dat wij de hele bakkerij moeten stilleggen, 300 kilo gewoon meel uit een grote silo moeten halen en ons eigen meel erin moeten doen. De hoeveelheid groenten werkt daarnaast nu eenmaal anders met volkorenmeel. We hebben het gebruik van volkorenmeel in onze pizzabodems wel getest. Zonder succes. De pizza werd ineens een droog stuk karton. Kijk, het kan aan onze pizzabak skills liggen, maar wij brouwen er nu nog niet zoveel van. Wij vinden een volkorenpizza dus niet zum essen.

HOELANG IS EEN MAGIONI PIZZA EIGENLIJK HOUDBAAR?

Onze pizza’s vind je in het koelvers schap van jouw supermarkt. De bodems kun je ongeveer 10 dagen bewaren en de belegde pizza’s 5 dagen, mits gekoeld natuurlijk. Uit ervaring weten wij dat de pizza waarschijnlijk wel binnen een dag op is.

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN MAGIONI WIL ETEN, MAAR IK EEN KOOLHYDRAATARM DIEET VOLG?

Het aantal koolhydraten in onze pizza’s zijn door de groenten al een stuk verminderd, maar de pizza’s zijn (nog) niet koolhydraatarm. No worries! Maak een halve pizza klaar en eet er een salade naast. Dat scheelt je al een hoop koolhydraten en de andere helft kun je dan invriezen voor de volgende keer.

WELKE ALLERGENEN BEVAT EEN MAGIONI PIZZA?

Voor allergenen en voedingswaarden kun je het beste een kijkje nemen op de productpagina’s van onze pizza’s. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Heb je een specifiekere vraag over de inhoud van een van onze pizza’s, neem dan gerust contact met ons op.

WAT BETEKENT MAGIONI?

Magioni komt van het Italiaanse woord Mangiare, wat ‘eten’ betekent. Manon, oprichter van Magioni heet van haar achternaam Van Essen [van eten]. Vandaar!

HOE KOOK IK MAGIONI MET EEN BUDGET?

No money no problemo. Koop onze bloemkool pizzabodems, een blikje tomatenpuree en een bolletje mozzarella. Doe daar wat Italiaanse kruiden over en een tomaat. BAM! Voor minder dan 2 euro per persoon heb jij een avondmaaltijd op tafel gezet met 150 gram groenten.

KAN IK EEN MAGIONI PIZZA OOK OP DE BBQ BAKKEN?

Dit kan zeker, gebruik een speciale pizzasteen en bak de pizzabodem volgens de bereidingswijze op de verpakking.

KAN IK EEN PRODUCT REVIEW OVER MAGIONI SCHRIJVEN?

Veel mensen willen graag Magioni uitproberen. Dit is dan ook een veel gestelde vraag op social media. Veel pizza’s die je voorbij ziet komen op bijvoorbeeld Instagram zijn op eigen initiatief van de blogger/vlogger gepost. Heel af en toe sturen wij een sample, maar niet met regelmaat. Als wij dat gaan doen wordt ons kantoor binnen no-time een postkantoor. Enneee, zo duur zijn wij ook weer niet toch? Denk jij, nou ik heb jullie wel HEEL veel te bieden? Stuur ons een berichtje dan kijken we naar de mogelijkheden.

IK HEB INTERESSE IN MAGIONI OP ZAKELIJK GEBIED, WAAR MOET IK ZIJN VOOR MEER INFORMATIE?

Wat leuk! Neem even contact met ons op dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Wil je alvast iets meer informatie over onze producten, ga dan naar onze productenpagina.

IS MAGIONI OOK IN ANDERE LANDEN VERKRIJGBAAR?

We zouden het super tof vinden als uiteindelijk iedereen gezondere pizzabodems eet. Op dit moment kun je Magioni naast Nederland ook in België en Engeland vinden. Onze pizza’s liggen daar in verschillende Albert Heijn en Jumbo filialen en je kan de bodems in België ook online bestellen bij Body & Fit shop. Zij zorgen dan dat je de pizza’s thuisbezorgd krijgt. Kijk even op onze verkooppunten pagina om zeker te weten welke supermarkt onze pizza’s verkopen. Woon je niet in Nederland, België of Engeland, stay tuned, we zijn bezig met hele leuke plannen!

WANNEER KOMEN ER WEER NIEUWE PIZZASMAKEN?

Elk half jaar introduceren we een nieuwe seizoenspecial. Een pizza die maar een half jaar in de schappen ligt van jouw supermarkt. Dit doen we niet om jullie te pesten, maar er zijn nog zoveel verschillende soorten groenten te ontdekken en nieuwe pizzasmaken te verzinnen. Heb jij een idee voor een nieuwe pizzasmaak, stuur ons een bericht! We vinden het leuk om jullie ideeën over nieuwe pizzasmaken te horen en misschien ligt jouw smaak de volgende keer wel in het schap!

WAT IS DE PERFECTE PIZZAKAAS?

De ideale kaas is er een die perfect smelt, maar ook zijn smaak behoud. Wij hebben de perfecte pizzakaas voor je gevonden namelijk die van Royal Hollandia. Deze kaas is voor zakelijke klanten te koop bij o.a. Meledi groothandels.

HOE KOM IK MET MIJN PRODUCT IN DE SCHAPPEN VAN EEN SUPERMARKT?

Het begint natuurlijk allemaal met een goed idee. Maak een paar samples van je product en verkoop deze aan een aantal mensen om te komen tot het perfecte recept. Daarna moet je een producent zoeken (of zelf produceren) met een BRC certificering. Dit heb je nodig om in de schappen te komen van een supermarkt. Wij zijn toen zelf naar Albert Heijn gegaan, maar nu heeft Albert Heijn iets nieuws, je kunt bij Albert Heijn meedoen aan de product pitch. Hier kan je 250.000 euro mee winnen en nog belangrijker, een plek in de schappen van Albert Heijn! Mocht dit niet gelijk lukken, ga niet bij de pakken neerzitten. Veel supermarkten staan altijd wel open voor goede ideeën. De aanhouder wint. Succes!

BIJ WELKE GROOTHANDELS IS MAGIONI TE KOOP?

Onze pizzabodems zijn te koop bij; Sligro, Bidfood en VHC Jongens.

ETEN JULLIE DE HELE DAG PIZZA?

Wel veel, maar op ons kantoor wisselen de lunches zich af met salades, wraps, soepen en je kan zelf wel invullen hoe de vrijdagmiddagborrel eruit ziet.

HOE SPREEK JE MAGIONI UIT?

Maggi-joni is de uitspraak die de meeste helaas gebruiken. Maar op kantoor word je zo de gracht in gegooid als je dit doet. Madjonieh is de naam op ons allerbeste nep Italiaans.