Vegan pizza met Indian twist

VEGAN PIZZA MET INDIAN TWIST

Deze vegan pizza met linzen, bloemkool en te gekke curry is perfect voor vegan doordeweekse avond. Bij het woord bloemkoolpizza denken we vaak aan een pizzabodem die gedeeltelijk bestaat uit bloemkool. Bloemkool óp een pizza komt minder vaak voor. In dit recept gebruiken we dus dubbel bloemkool. Een bloemkoolpizzabodem met daarop nog meer bloemkool. Heerlijk, als je t ons vraagt.

 

Bloemkool koken is al lang niet meer dé manier van het bereiden van deze groente. Door de bloemkool in kleine roosjes te verdelen zijn ze makkelijk te bakken in de oven. Ze worden dan lekker knapperig en deze bite wil je echt houden op deze pizza.

 

Je kunt zo creatief zijn met het kruiden van de bloemkoolroosjes als je zelf wilt.

We hebben ervoor gekozen om deze pizza een Indiaas tintje te geven. Voor dit recept hebben we alleen gekozen voor wat komijnkruiden, maar je kunt in principe gewoon de kruiden gebruiken die je lekker vindt. Om in het Indiase thema te blijven zou je bijvoorbeeld ook kurkuma of andere currykruiden kunnen gebruiken.

 

Voor de basis van de pizzabodem hebben we gekozen voor een linzenspread. Samen met de knapperige bloemkoolroosjes en wat verse linzen zorgt dit voor heel veel smaak. Zodra de pizza uit de oven komt hoef je ‘m alleen nog even af te maken met wat noten, in dit geval geroosterde amandelen, en wat granaatappelpitjes.

 

Heb je ook ons recept voor de bloemkoolpizza met vadouvan gekruide vegetarische kipstukjes al gezien? Deze is ook zeker het proberen waard!

1 persoon

598 kcal

20 minuten


290g GROENTEN


96g KOOLHYDRATEN


10g EIWIT


4g VET

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem (180 gram)
  • 50g lentil curry spread
  • 80g bloemkoolroosjes
  • 50g linzen
  • 30g granaatappelpitjes
  • 10g geroosterde amandelen
  • 2 tl komijnzaad gemalen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de bloemkoolroosjes in kleine stukken en bak de bloemkoolroosjes 10 minuten in de pan met wat olie en komijn.

Besmeer de bodem met de curryspread en beleg met de bloemkoolroosjes en de linzen. Bak de pizza 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de geroosterde amandelen. Om het af te maken kun je er nog wat verse koriander op doen.

Zin in iets anders?

Heb jij deze pizza al gemaakt?

Wij zijn benieuwd naar wat je ervan vond! Miste je ingrediënten of vond je ’em echt hemels? Heb je tips voor anderen om dit pizza recept iets meer ‘skinny’ te maken of juist meer comfy? Of bakte jij hem net iets langer af voor die extra crunch?

Alle tips zijn welkom! Laat het ons weten in een reactie!

Pizza-recepten-PijltjeNaarOnder
Geen reactie's

Geef een reactie