Vegan proteïne

Wat zijn de beste vegan proteïne?

Een vraag die we vaak krijgen rondom #meatlessmonday is: “Hoe krijg je voldoende proteine binnen als je vega of vegan eet? Tijd voor actie vonden wij, we helpen je op weg. Onderstaand lijstje met vega producten hebben we samengesteld om je een inzicht te geven in de producten die je helpen bij behalen van je eiwit-target #gains. En win-win, want ze gaan ook prima op een pizza!

 

1. Extra proteïne met tofu

Tofu wordt door veel mensen gebruikt als vleesvervanger, maar wat is het precies? Tofu is een product op basis van soja, niet alleen vega maar ook vegan dus. En je raad het al, het zit ook boordevol eiwitten. Er zijn verschillende varianten Tofu. Zo heb je de “normale” tofu, die je waarschijnlijk kent van de stevige blokken die verkrijgbaar zijn in de supermarkt, maar er is dus ook een zachtere variant. Wat betreft smaak is tofu vrij neutraal, wanneer wij voor een tofu-topping gaan zorgen de dus altijd voor een flinke dosis kruiden of een lekkere marinade!

 

2. Proteïne musthave: tahin

Tahin is een sesampasta die veel gebruikt wordt als dressing of door sausen en dips. Met maarliefst 21.5 gram eiwitten per 100 gram is dit echt een winner! Wij gebruiken tahin het liefst door onze sausen of als topping over een pizza! YES.

 

3. Tempeh to the rescue

Tempeh is eigenlijk ook soort zusje van de tofu. Tempeh heeft in tegenstelling tot tofu een meer stevigere, koekachtige structuur. Dit komt omdat de sojabonen in het geheel worden gebruikt. Ander voordeel hiervan is dat het daardoor rijk is aan vezels, ijzer, calcium en vitamine B. Net als tofu is de smaak vrij neutraal, dus zet je kruidencollectie maar weer klaar en marineren die hap! Tip: Door de tofu te marineren en vervolgens even in de pan aan te bakken voordat hij op de pizza gaat, krijg je een extra krokante bite! Winning!

 

4. Kikkererwten zijn proteïne bommetjes

Kikkerwerten zitten, jaja, bomvol eiwitten! Dit ronde, blanke bolletje is familie van de boon en bevat per 100 gram wel 7,5 gram eiwitten. Met kikkererwten kun je daarnaast echt eindeloos varieren. Zo maken we er zelf vaak homemade hummus van en die droppen we overal overheen (Ja, ook op onze pizza’s) Daarnaast zijn ze dus echt super lekker als je even in de pan aanbakt, zodat ze lekker knapperig worden. Ook hier wel eerste even met je kruidencollectie aan de slag voor wat extra smaak! Last but not least vormen ze ook nog de basis voor fallafel, die kleine balletjes zijn dus ook prima te doen als topping op een pizza.

Geen reactie's

Geef een reactie