BLOEMKOOLPIZZA VAN MAGIONI

 

We snappen dat het een beetje  vreemd klinkt; bloemkoolpizza. Maar dit is typisch zo’n product wat vreemder lijkt dan het is. Onze bloemkoolpizza smaakt namelijk gewoon 100% naar pizza, maar voedt als een salade. Zo kan pizza dus jouw favoriete groenten zijn! Had je niet gedacht hè?! Op deze manier kan jij elke week zorgeloos genieten van jouw favoriete pizza én ongemerkt al gauw zo’n 70 gram groenten binnen krijgen per pizzabodem. We horen je denken; eerst proeven, dan geloven! En daar geven we je groot gelijk in. Dus bij deze; we dagen je uit!

Wat is een bloemkoolpizza?

 

Sinds 2015 werd de #bloemkoolpizza op social media steeds vaker gebruikt. Mensen wilden hun favoriete comfortfood blijven eten, maar niet de extra kilo’s hiervan meedragen. Het begin van een trend was geboren. Door een pizzabodem te maken van alleen groenten minder je al flink in calorieën en koolhydraten en daarnaast krijg je van al die groenten extra vezels binnen. Een win-win situatie zou je denken… Helaas kost het zelf maken van zo’n bloemkoolpizza bestaande uit alleen groenten veel tijd. Dit moest makkelijker kunnen dachten wij.

 

Er moest een bloemkoolpizza komen die je gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kon kopen. Zelfde voordelen, maar geen ontplofte keuken én tijd over om je favoriete serie op tv te kijken. Et voilà! Daar heb je ‘em! Minder meel, meer groenten en nog altijd die oude vertrouwde pizzasmaak. Een pizza smaakt nou eenmaal niet naar een groene hap en dat snappen wij ook!

Waarom zou ik bloemkoolpizza eten?

 

Een bloemkoolpizza is een pizza die voor een groot deel gemaakt is van bloemkool, in ons geval 40% om precies te zijn. Klinkt vrij logisch. Door een deel van het meel in de pizzabodem te vervangen door bloemkool, is de pizzabodem direct een stuk gezonder. Dit zorgt ervoor dat onze bloemkoolpizza in vergelijking met een standaard pizzabodem de volgende voordelen heeft:

 

  • 30% minder calorieën
  • 30% minder koolhydraten
  • Minimaal 70 gram groenten per bodem
  • Geen toegevoegde suikers en zout
  • Een stuk makkelijker verteerbaar

 

Nu moet je natuurlijk helemaal zelf weten of je kiest voor een standaard pizza of een bloemkoolpizza / groentepizza. Maar als je bewust bezig bent met wat je eet en let op je calorie inname kan de bloemkoolpizza zomaar iets voor jou zijn!

 

Let op! Onze bloemkoolpizza’s bevatten tarwemeel en zijn daarom niet glutenvrij.

Voor wie is een bloemkoolpizza?

 

Onze bloemkoolpizza’s zijn geschikt voor de allerkleinste en alleroudste pizzafans. Er zijn natuurlijk altijd mensen die überhaupt niet van pizza’s houden.. (Ja, ze bestaan echt!). De Magioni bloemkoolpizza is voornamelijk erg populair bij mensen die gezonder willen eten, maar niet zo goed weten waar ze moeten beginnen. Ook kids zijn groot fan van onze bloemkoolpizza’s. Je ziet en proeft namelijk bijna niet dat deze pizza voor 40% uit groente bestaat. Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan dat je kinderen zoveel mogelijk groenten eten. Doordat wij bijna 70 gram bloemkool in de pizzabodem hebben ‘verstopt’, hebben zij het idee dat ze gewoon pizza eten.

 

Het grote voordeel van onze bloemkoolpizza’s is dat ze gewoon naar pizza smaken. Je hebt namelijk het idee dat je een standaard verse pizzabodem aan het eten bent. Dit zorgt ervoor dat zelfs de grootste pizzalovers vaak voor Magioni bloemkoolbodems kiezen. Je proeft namelijk bijna niets van die groenten. Daarom worden onze pizzabodems tegenwoordig ook vaak gebruikt als vervanger van brood. Een pizzatosti als lunch klinkt natuurlijk ook wel echt onweerstaanbaar! Welke creatie zou jij maken met onze bloemkoolpizza’s?

Maak kennis met onze andere groentepizza’s

Magioni bloemkoolpizza recepten

 

Een bloemkoolpizza is verre van saai. Je kan hem beleggen met wat je maar wilt. Wij zorgen voor een gezondere basis, jij maakt ‘em af! Maak je er een standaard pizza salami van of ga je toch liever voor een vegan recept?

 

Ter inspiratie hebben we verschillende bloemkool pizzarecepten voor je uitgeschreven. Scheelt je een hoop werk. Heb je nou echt geen zin om te koken? Dan hebben we ook een belegde bloemkoolpizza voor je! Hoef je alleen maar even af te bakken, easy as that!

Zelfs als je geen bloemkool lust?

 

Een veel gestelde vraag is of deze pizzabodem echt naar bloemkool smaakt. Wij vinden van niet, maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. Om dit dus uit te vinden, moet je eigenlijk gewoon zelf die bloemkoolpizza eens proberen. 

 

Lust je nou echt geen bloemkool of heb je onze bloemkoolpizza geproefd en moet je er absoluut niet meer aan denken? Wij hebben speciaal voor jou ook andere pizzasmaken aan ons assortiment toegevoegd. Denk aan rode bieten, courgette of pompoen. Zeker het proberen waard!

Zelf bloemkoolpizza maken?

 

De Magioni bloemkoolpizza bestaat niet voor 100% uit bloemkool. Dat was namelijk geen succes en vonden we absoluut niet te vreten. Een pizza moet wel naar pizza blijven smaken uiteraard! Nu zijn wij de moeilijkste niet en delen we graag het recept voor een huisgemaakte bloemkoolpizza (en een ontplofte keuken) met je:

 

pizza recepten 1Verwarm de oven vast voor op 180 graden. Men neme een bloemkool (goh).

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze vervolgens fijn met de keukenmachine.

Doe de fijn gemalen bloemkoolroosjes heel even in de magnetron (ongeveer 5 minuten).

Laat de bloemkool afkoelen en wring dan met een schone theedoek het vocht uit het mengsel. Doe dit net zolang tot er bijna tot geen water meer uit de theedoek druppelt (we hebben nooit gezegd dat het easy was).

Meng de bloemkool met een ei, wat Italiaanse kruiden, een handje geraspte kaas en wat peper en zout.

Het enige wat je nu nog moet doen is het mengsel op bakpapier verdelen. Een vorm van een perfecte ronde pizza is aan te raden, maar we weten allemaal wel dat dit niet altijd lukt.

Bak de bloemkoolpizza 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Wil je de bodem iets knapperiger, dan raden wij 25 minuten baktijd aan.

De bloemkoolpizza is nu klaar! Beleg ‘em met je favoriete groenten, tomatensaus of andere toppings en you’re ready to go.

 

Tada! Jouw zelfgemaakte bloemkoolpizza is klaar. Neem eerst een pizzapunt en ruim die ontplofte keuken later maar op.