/FAQ

Wil je meer weten over onze veggie-based alternatieven? Snappen we! Hieronder vind je alle veelgestelde vragen op een rij. Zit jouw vraag er toch niet tussen? Stuur ons dan gerust een mailtje.

Stuur ons een mailtje!

Hoe worden Magioni pizzabodems gemaakt?

De pizzabodems van Magioni worden gemaakt met echte groenten. De groenten worden eerst geblancheerd, om zoveel mogelijk vitamines te behouden. Hierna worden de groenten vermalen tot puree en zo tijdens de deegbereiding toegevoegd. De groentepuree vervangt op die manier wel 45% van de gewone tarwebloem. Rauwe groenten toevoegen aan de pizzabodems is technisch niet mogelijk en is ook niet lekker.

Wat blijft er over van de groenten in de pizzabodems?

De groenten worden geblancheerd om zoveel mogelijk vitaminen te behouden. En vervolgens worden de groenten gepureerd. De hele groenten worden dus gebruikt om er puree van te maken. Vervolgens wordt er 45% van de tarwebloem bij de deegbereiding vervangen door 42% groentepuree en 3% groentepoeder. Het poeder voegen we toe zodat de pizzabodems minder vochtig zijn en niet aan elkaar plakken.

Wat maakt een Magioni pizzabodem anders dan een gewone pizzabodem?

Niet alleen zijn Magioni pizzabodems erg lekker, ook de samenstelling is anders dan die van een traditionele bodem. Zoals ook de Consumentenbond aangeeft vervangt de groentepuree een aanzienlijk (45%) deel van de bloem. Daardoor zijn de Magioni pizzabodems een bron van eiwit en verschillende vitaminen en is de bloemkoolvariant een bron van vezels. Bovendien zien de kleurrijke courgette- en paprikavariant er natuurlijk ook mooi uit. En een bijkomend voordeel van al die groente is dat onze pizzabodems hierdoor minder koolhydraten, en dus ook minder calorieën, dan een traditionele pizzabodem bevatten.

Waar kan ik een Magioni kopen?

Je kunt onze producten in Nederland, België, Duitsland en Engeland kopen. We liggen o.a. bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Picnic, Delhaize, Edeka en Waitrose. Check alle verkooppunten en zoek er een bij jou in de buurt. Houd wel even een slag om de arm. Het kan zijn dat sommige specifieke supermarkten geen Magioni pizza’s (meer) verkopen. Helaas hebben we hier geen invloed op.

Wat kost een Magioni pizza eigenlijk?

Kijk voor de actuele prijs van onze pizza’s op de website van de retailer of ga naar jouw dichtstbijzijnde winkel.

Is een Magioni pizza glutenvrij?

De aller-allereerste Magioni pizza bestond voor 100% uit bloemkool. Niet te eten, zo eerlijk zijn we. Na veel testen zijn de huidige groenten pizzabodems ontstaan die voor minmaal 45% uit groenten bestaan. Dat scheelt al enorm veel in vergelijking met standaard pizzabodems. Helaas is hiermee het volkorenmeel niet glutenvrij. Onze missie is om lekkere pizza’s te maken en vooralsnog kunnen we niet op grote schaal glutenvrije pizza’s produceren.

Kan ik een Magioni pizza invriezen?

Jazeker! Voor als je spontaan uiteten gaat en nog met een bodem zit. Zonde om weg te doen. Je kunt de pizzabodem prima invriezen; ze blijven dan een maand goed.

Hoeveel groenten eet ik eigenlijk als ik een Magioni pizza eet?

We proberen zoveel mogelijk groenten aan onze pizza’s toe te voegen. Wel zolang het lekker is natuurlijk. In een Magioni pizzabodem zit 45% groenten. Wow! Beleg jouw pizzabodem met wat extra groenten en je komt al dichtbij je dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Is een Magioni pizzabodem gezond?

Je kunt een los product niet als gezond of ongezond bestempelen, een product is onderdeel van een voedingspatroon. Wij claimen geen gezondheidsmerk te zijn, maar bieden een beter alternatief aan. Onze pizzabodems zijn door het toevoegen van groenten niet alleen erg lekker, maar ook een bron van eiwitten en verschillende vitaminen, en de bloemkoolbodem is een bron van vezels. Daarnaast bevatten ze minder koolhydraten en wat minder calorieën dan reguliere pizzabodems van tarwebloem.

Hoelang is een Magioni pizza houdbaar?

Onze pizza’s vind je in het vers koelschap van de supermarkt. Dat betekent dus lekker vers, maar hierdoor wel beperkt houdbaar. De bodems kun je ongeveer 10 dagen bewaren na aankoop. Mits gekoeld bewaard natuurlijk. Je kan onze pizzabodems ook invriezen dan zijn ze een maand houdbaar.  We spreken uit ervaring, de kans is zeer aannemelijk dat ‘ie binnen een dag op is.

Wat moet ik doen als ik een Magioni wil eten, maar ik een koolhydraatarm dieet volg?

Doordat onze pizza’s door de hoeveelheid groenten in het deeg al een stuk minder koolhydraten bevatten, zijn onze pizza’s (nog) niet koolhydraatarm. Als je wel van een Magioni pizza wil genieten, neem dan een halve pizza en een salade ernaast. Dat scheelt al veel koolhydraten! De helft om precies te zijn. Die andere helft kun je dan invriezen voor de volgende keer.

Welke allergenen bevat een Magioni pizza?

Voor een totaaloverzicht van allergenen, kun je het beste even kijken op de productpagina’s van de pizza’s. Als je een specifieke vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe kook ik een Magioni pizza met een budget?

Als je even low on cash zit, dan kun je zeker een Magioni pizza eten! Koop jouw favoriete pizzabodem(s), een blikje tomatenpuree, wat tomaten en een bol mozzarella. Doe wat Italiaanse kruiden door de puree of over je belegde pizza, et voilà! Je hebt je eigen budget pizza voor nog geen 3 euro per persoon. Bovendien eet je wel meer dan 150 gram groenten. Win-win.

Kan ik een Magioni pizza ook op de BBQ bereiden?

Dat kan zeker! Gebruik een speciale pizzasteen en bak de pizza volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kan ik een productreview over Magioni schrijven?

Veel mensen willen graag de Magioni pizza uitproberen. En dan zeggen wij: ga je gang! Het kan heel goed zijn dat je een Magioni pizza voorbij ziet komen bij een blogger/vlogger op Instagram. Dit is vaak op eigen initiatief. ls je een goede reden hebt of een te leuk idee om onze pizza te promoten, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Is Magioni ook in andere landen verkrijgbaar?

Ons doel is om iedereen van onze gezondere pizza’s te laten eten. En we zijn aardig op weg. Magioni pizza’s zijn op dit moment in Nederland, België, Duitsland en Engeland te vinden. In Nederland hebben we een grote dekking. Je kunt ons vinden in bijna alle supermarkten wel vinden; van Albert Heijn en Jumbo tot Plus. Mocht je niet in Nederland, België, Duitsland of Engeland wonen, stay tuned, we zijn aan het bouwen!

Wat is de perfecte pizzakaas?

Je wilt niet weten hoeveel kaas wij hebben geprobeerd op onze pizza. Onze conclusie, en die van vele anderen: hij moet goed smelten, maar ook z’n smaak behouden. De nummer 1 volgens ons is de kaas van Royal Hollandia. Deze kaas is voor zakelijke klanten te koop bij o.a. Meledi Groothandels.

Hoe kom ik met mijn product in de schappen van een supermarkt?

Deze vraag krijgen wij vaak. Het begint allereerst met een goed idee. Maak een paar samples van je product en verkoop deze aan een aantal mensen. Als je het perfecte product/recept hebt, ga je op zoek naar een producent (of produceer zelf), met een BRC certificering. De BRC certificering heb je nodig om in de schappen te komen van een supermarkt. Bij Magioni zijn we zelf naar Albert Heijn gestapt. En dat ging goed. Mocht dit allemaal niet gelijk lukken, wees niet getreurd. Je kunt altijd nog andere supermarkten proberen om je idee te verkopen. De aanhouder wint. Succes!

Eten jullie écht de hele dag pizza?

We eten er veel, zo eerlijk zijn we. Maar we wisselen onze lunches graag af met salades, soepen of wraps.

Hoe spreek je Magioni uit?

Maggi-joni is zoals veel mensen onze naam uitspreken. Maar op kantoor word je zo de gracht in gegooid als je dat zegt. Echt. Madjonieh is hoe je het hoort uit te spreken. Hoe je tot deze tonen komt? Doe alsof je Italiaans bent en heel erg zin hebt in een pizza. Dat helpt!

Waarom maken jullie pizzabodems met groenten?

Onze missie is om mensen te motiveren en te inspireren om te kiezen voor een voedzamere en duurzamere levensstijl die leuk en lekker is. Dit doen wij door alternatieven te ontwikkelen waarbij geen concessies op smaak worden gedaan. Door groentepuree toe te voegen aan pizzabodems maken wij niet alleen hele lekkere, pizzabodems, maar ook pizzabodems die een beter alternatief zijn voor de traditionele pizzabodems.

Vervangt een Magioni pizzabodem een portie groenten?

Een Magioni pizzabodem is geen vervanging van een portie groenten. De groentepuree in de bodem vervangt witte tarwebloem. We beseffen heel goed dat groentepuree in een pizzabodem anders is dan bijvoorbeeld het eten van een courgette of portie bloemkool. Beleg een Magioni pizza met lekker veel groenten om zo aan je dagelijkse groente-inname te voldoen.

Is het niet misleidend om te claimen dat er zoveel groente in de pizzabodem zit?

We willen een lekker en gezonder alternatief bieden voor de traditionele pizzabodem die van tarwebloem wordt gemaakt. Om dat te doen, gebruiken we wel degelijk echte groenten, die we kort blancheren en als puree aan het deeg toevoegen. Hierdoor zijn onze pizzabodems een bron van eiwit en verschillende vitaminen en is de bloemkoolbodem een bron van vezels. We claimen dan ook niet dat je onze pizzabodems als een portie groente moet zien: we bieden met onze pizzabodems een lekker en gezonder alternatief ten opzichte van traditionele pizzabodems.

Welke vitamines zitten er in Magioni pizzabodems?

Omdat elke Magioni pizzabodem met een ander soort groente wordt gemaakt bevat elke soort andere vitaminen.

  • De courgettebodem is rijk aan vitamine B2 (47% van RI) en een bron van foliumzuur (17% van RI).
  • De bloemkoolbodem is rijk aan vitamine K1 (40% van RI) en een bron van foliumzuur (23% van RI).
  • De paprikabodem is een bron van vitamine E (22% van RI) en foliumzuur ( 26% van RI).