/FAQ

We snappen dat je misschien wat vragen hebt over onze producten. Het idee van bloemkool in je pizzabodem klinkt ook een beetje gek. Vonden we zelf ook toen we begonnen.

De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Heb je een vraag en staat deze er niet tussen? Laat het ons weten! We hebben er vast een antwoord op.

Waar kan ik een Magioni kopen?

Je kunt onze producten in Nederland, België, Duitsland en Engeland kopen. We liggen o.a. bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Picnic, Delhaize, Edeka en Waitrose. Check alle verkooppunten en zoek er een bij jou in de buurt. Houd wel even een slag om de arm. Het kan zijn dat sommige specifieke supermarkten geen Magioni pizza’s (meer) verkopen. Helaas hebben we hier geen invloed op.

Wat kost een Magioni pizza eigenlijk?

Kijk voor de actuele prijs van onze pizza’s op de website van de retailer of ga naar jouw dichtstbijzijnde winkel.

Is een Magioni pizza glutenvrij?

De aller-allereerste Magioni pizza bestond voor 100% uit bloemkool. Niet te eten, zo eerlijk zijn we. Na veel testen zijn de huidige groenten pizzabodems ontstaan die voor minmaal 37% uit groenten bestaan. Dat scheelt al enorm veel in vergelijking met standaard pizzabodems. Helaas is hiermee het volkorenmeel niet glutenvrij. Onze missie is om lekkere pizza’s te maken en vooralsnog kunnen we niet op grote schaal glutenvrije pizza’s produceren.

Wat is het verschil tussen een Magioni pizza en een standaard pizza?

In vergelijking met een ‘we-noemen-geen-namen-pizzabodem’ zitten er in onze Magioni pizza’s gemiddeld 30% minder calorieën, 20% minder koolhydraten en 70% minder vetten. Dit, bovenop het feit dat onze pizzabodems minstens 87 gram groenten bevatten. Staar je alsjeblieft niet blind op alleen het aantal calorieën van een product. De voedingswaarden zijn minstens zo belangrijk!

Kan ik een Magioni pizza invriezen?

Jazeker! Voor als je spontaan uiteten gaat en nog met een bodem zit. Zonde om weg te doen. Je kunt de pizzabodem prima invriezen; ze blijven dan een maand goed. Ook kun je onze vers belegde pizzabodems invriezen. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de smaak kan afnemen hierdoor.

Hoeveel groenten eet ik eigenlijk als ik een Magioni pizza eet?

We proberen zoveel mogelijk groenten aan onze pizza’s toe te voegen. Wel zolang het lekker is natuurlijk. In een Magioni pizzabodem zit 45% groenten. Wow! Beleg jouw pizzabodem met wat extra groenten en je komt al dichtbij je dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Hoelang is een Magioni pizza houdbaar?

Onze pizza’s vind je in het vers koelschap van de supermarkt. Dat betekent dus lekker vers, maar hierdoor wel beperkt houdbaar. De bodems kun je ongeveer 10 dagen bewaren na aankoop. De belegde pizza’s zo’n 5 dagen. Mits gekoeld bewaard natuurlijk. We spreken uit ervaring, de kans is zeer aannemelijk dat ‘ie binnen een dag op is.

Wat moet ik doen als ik een Magioni wil eten, maar ik een koolhydraatarm dieet volg?

Doordat onze pizza’s door de hoeveelheid groenten in het deeg al een stuk minder koolhydraten bevatten, zijn onze pizza’s (nog) niet koolhydraatarm. Als je wel van een Magioni pizza wil genieten, neem dan een halve pizza en een salade ernaast. Dat scheelt al veel koolhydraten! De helft om precies te zijn. Die andere helft kun je dan invriezen voor de volgende keer.

Welke allergenen bevat een Magioni pizza?

Voor een totaaloverzicht van allergenen, kun je het beste even kijken op de productpagina’s van de pizza’s. Als je een specifieke vraag hebt, neem dan gerust contact met ons op.

Wat betekent Magioni?

Magioni komt van het Italiaanse woord Mangiare wat ‘eten’ betekent in het Italiaans. Manon, de oprichtster heet Van Essen van haar achternaam, wat ‘van eten’ betekent.

Hoe kook ik een Magioni pizza met een budget?

Als je even low on cash zit, dan kun je zeker een Magioni pizza eten! Koop onze bloemkool pizzabodems, een blikje tomatenpuree, wat tomaten en een bol mozzarella. Doe wat Italiaanse kruiden door de puree of over je belegde pizza, et voilà! Je hebt je eigen budget pizza voor nog geen 2 euro per persoon. Bovendien eet je wel meer dan 150 gram groenten. Win-win.

Kan ik een Magioni pizza ook op de BBQ bereiden?

Dat kan zeker! Gebruik een speciale pizzasteen en bak de pizza volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kan ik een productreview over Magioni schrijven?

Veel mensen willen graag de Magioni pizza uitproberen. En dan zeggen wij: ga je gang! Het kan heel goed zijn dat je een Magioni pizza voorbij ziet komen bij een blogger/vlogger op Instagram. Dit is vaak op eigen initiatief. ls je een goede reden hebt of een te leuk idee om onze pizza te promoten, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Is Magioni ook in andere landen verkrijgbaar?

Ons doel is om iedereen van onze gezondere pizza’s te laten eten. En we zijn aardig op weg. Magioni pizza’s zijn op dit moment in Nederland, België, Duitsland en Engeland te vinden. In Nederland hebben we een grote dekking. Je kunt ons vinden in bijna alle supermarkten wel vinden; van Albert Heijn en Jumbo tot Plus. Mocht je niet in Nederland, België of Engeland wonen, stay tuned, we zijn aan het bouwen!

Wat is de perfecte pizzakaas?

Je wilt niet weten hoeveel kaas wij hebben geprobeerd op onze pizza. Onze conclusie, en die van vele anderen: hij moet goed smelten, maar ook z’n smaak behouden. De nummer 1 volgens ons is de kaas van Royal Hollandia. Deze kaas is voor zakelijke klanten te koop bij o.a. Meledi Groothandels.

Hoe kom ik met mijn product in de schappen van een supermarkt?

Deze vraag krijgen wij vaak. Het begint allereerst met een goed idee. Maak een paar samples van je product en verkoop deze aan een aantal mensen. Als je het perfecte product/recept hebt, ga je op zoek naar een producent (of produceer zelf), met een BRC certificering. De BRC certificering heb je nodig om in de schappen te komen van een supermarkt. Bij Magioni zijn we zelf naar Albert Heijn gestapt. En dat ging goed. En AH heeft nu iets nieuws, je kunt meedoen aan de product pitch waarmee je 250.000 euro kunt winnen. En nog belangrijker, je komt in het schap te liggen van Albert Heijn! Mocht dit allemaal niet lukken, wees niet getreurd. Je kunt altijd nog andere supermarkten proberen om je idee te verkopen. De aanhouder wint. Succes!

Eten jullie écht de hele dag pizza?

We eten er veel, zo eerlijk zijn we. Maar we wisselen onze lunches graag af met salades, soepen of wraps.

Hoe spreek je Magioni uit?

Maggi-joni is zoals veel mensen onze naam uitspreken. Maar op kantoor word je zo de gracht in gegooid als je dat zegt. Echt. Madjonieh is hoe je het hoort uit te spreken. Hoe je tot deze tonen komt? Doe alsof je Italiaans bent en heel erg zin hebt in een pizza. Dat helpt!