/Groentepizza

Een groentepizza die écht net zo lekker is!

Velen van ons doen ons best om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. We sporten wat af en zijn soms zelfs bang voor die extra kilo’s die er weer aan zitten als je een keertje met je ogen knippert. En heel eerlijk… we zijn dan wel goed bezig, maar vinden het af en toe ook heerlijk om met een zak chips op de bank te zitten of een pizzaatje te bakken. Gelukkig zijn er vele, makkelijke manieren om gezonder door het leven te gaan zonder al teveel aanpassingen! Wij zetten het op een rijtje.

healthy rebel

Gezonder eten? Probeer een groente pizza

Misschien denk je bij het woord groentepizza niet direct aan iets heel lekkers. Maar niets is minder waar! Een groenten pizza is een goede manier om meer vitamines en proteïnen binnen te krijgen, zonder dat je er heel veel moeite voor hoeft te doen. Klinkt goed toch! En mocht je bang zijn dat je te veel groenten proeft, met een bloemkoolpizza is dit dus zeker niet het geval. We spreken uit ervaring.

Groentepizza bodem maken

Bovendien is het heel makkelijk om een groentepizza te maken. Neem bijvoorbeeld een bloemkool bodem. Bedenk een paar ingrediënten voor erop en je bakt ‘m in 12 minuten af. Net zo lang als een normale, toch wel ongezonde pizza. Beleg je groentepizza met bijvoorbeeld tomaatjes, mozzarella en basilicum zoals de echte klassieker. Of doe eens gek en ga voor nieuwe smaakcombinaties! Zo is een groentepizza met gegrilde groenten en hummus zeker aan te raden. En wat dacht je van een pizza met gegrilde aubergine, ricotta en granaatappelpitjes? Ook dit is een heerlijke combinatie.

Stap voor stap gezonder leven

Een goede manier om gezonder te leven is door alles sowieso stap voor stap te doen. Mensen zijn vaak heel rigoreus en streng voor zichzelf. Natuurlijk vergt een paar keer sporten in de week wel discipline, maar probeer dan op andere momenten wat rustiger aan te doen. En als het een keertje niet gaat, dan niet. Als je je levensstijl niet stap voor stap aanpast, dan zul je snel weer terugvallen in een oud patroon. Verandering heeft even tijd nodig!

Pas je dieet aan

En door ook stap voor stap je dieet aan te passen, slaag je veel sneller in je gezondheidsdoelen. Laat de normale pizza links liggen en kies voor het gezonde alternatief: de groentepizza.