/Gezonde pizza

Gezonde pizza’s, lekker en guilt-free

Een gezonde pizza is dichterbij dan je denkt… Bovendien eentje die net zo lekker smaakt als een ‘gewone’ pizza. Een koolhydraatarme pizza zorgt er bovendien voor dat je meer proteïnen binnenkrijgt en minder koolhydraten. Ideaal als je een koolhydraatarm dieet volgt of wat gezonder bezig wilt zijn. En wat dacht je van een gezonde pizza na een work-out? Daar hoef je je mooi niet schuldig over te voelen. Laat het echte genieten maar beginnen!

healthy rebel

Gezonde pizza

Een gezonde pizza klinkt natuurlijk heel goed, maar wat is er dan precies gezond aan? Ten eerste is de pizzabodem voor een groot deel gemaakt van groenten. Zo bevat een Magioni bloemkool pizzabodem al 37% bloemkool. Een normale pizza bevat eigenlijk alleen gist, bloem en water. In een bodem van een gezonde pizza is een deel van het bloem vervangen voor groenten. Hierdoor bevat de bodem veel vezels en krijg je meer voedingsstoffen binnen. En daar blijft het niet bij!

Het juiste beleg op je kha pizza

Als je een gezonde pizzabodem hebt, dan kun je ook vele combinaties verzinnen om op de pizza te leggen. De traditionele pizza’s hebben veel vlees, een beetje tomatensaus en veel kaas erop zitten. Als je voor een gezondere variant wilt gaat, zorg dan dat je groenten toevoegt aan de pizza! Wat dacht je van gegrilde courgette met asperges en een truffelsaus? Of een Mexicaanse pizza waar je paprika, Mexicaanse kruiden, (vega) gehakt en tomaat op doet? Klinkt heerlijk, toch!

De juiste pizzabodem kiezen

In een low carb pizza zitten dus veel groenten verstopt! Zo heeft Magioni een bloemkoolpizza, een courgettebodem pizza of eentje waar paprika in zit. De bodems zijn vrij neutraal van smaak, dus van al die groenten proef je bijna niks! En je kunt er dus van alles op doen, zelfs zoete ingrediënten! Doe er bijvoorbeeld ricotta met vers fruit op en je hebt zomaar een heerlijk ontbijtje voor in het weekend. En als je echt de bodem met minste groentesmaak wilt, dan kies je voor een courgettebodem.

Een bijkomend voordeel van een gezonde pizza, is dat er minder calorieën in zitten. Want een deel van het bloem wordt vervangen door groenten. Daarnaast beleg je ‘m ook met wat meer groenten in plaats van ongezonde producten. Je zult zien dat de calorieën snel dalen! Zo kun je een pizza maken van rond de 500 kcal! Weg met het schuldgevoel en laat het genieten van een gezonde pizza maar beginnen! Ook na een avondje stappen of een pittige work-out.