/Koolhydraatarme pizza

Koolhydraatarme pizza voor een gezonde levensstijl

Een koolhydraatarme pizza is dichterbij dan je denkt. Of je nu op dieet bent of wat gezonder bezig wilt zijn, een koolhydraatarme pizza is een product om je hierbij te helpen. En niet geheel onbelangrijk, het is een goede en verantwoorde manier om gezonder te leven! Een gezonde pizza is vooral erg lekker en je voelt je er direct beter bij! Vergeet de normale pizza, geniet van een gezond alternatief.

healthy rebel

Wat is een koolhydraatarme pizza?

Een koolhydraatarme pizza is een pizza waar minder koolhydraten in zitten dan een gewone pizza. Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. En als je dit zo leest dan raad je misschien al dat een te grote hoeveelheid van deze koolhydraten niet zo goed is voor je lichaam. Een koolhydraatarme pizza is dan ook een pizza waar deze koolhydraten in veel mindere mate aanwezig zijn. Hoe dan? We leggen het uit.

Snelle en langzame koolhydraten

Koolhydraten kun je in twee groepen indelen, zo heb je langzame en snelle koolhydraten. De snelle koolhydraten zijn het minst goed voor je. Het betekent namelijk dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt en daalt. Het zorgt er bovendien voor dat je veel meer de behoefte hebt aan snelle snacks en nog meer suiker om je bloedsuikerspiegel weer te laten stijgen. Deze wil je dus liever niet in je dieet hebben. Volg je het nog?

De langzame koolhydraten zijn beter voor je. Deze zorgen er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel langzaam stijgt en daalt. Zo heb je minder dips en ook langer een verzadigd gevoel. Een koolhydraatarme pizza is dus een pizza waar weinig snelle koolhydraten in zitten. En wat is dan het geheim? Er zit groenten in! Wat je vaak ziet is dat het een bloemkoolbodem pizza is.

Bloemkoolpizza is het antwoord

Een bloemkoolpizza is een ideaal product om minder snelle koolhydraten binnen te krijgen. Het voornaamste ingrediënt is groente en laat dat nou net goed voor je zijn. Bovendien kun je deze pizza beleggen met lekkere ingrediënten. Ja, dus ook met de langzame koolhydraten, zoals hummus, andere soorten groenten en kaas.

Bloemkool pizzabodem van Magioni

De bloemkool pizzabodem van Magioni past perfect in een koolhydraatarm dieet. Doordat er zo’n 37% groenten in zit kun je spreken van een koolhydraatarme pizza. Een pizza die je prima na een work-out kunt eten bijvoorbeeld. Zo zijn de pizza’s van Magioni guilt-free en dat geeft een lekker gevoel! Pizza eten zonder zorgen kan echt.