0

Winkelmand

Miljuschka’s Apenkoppizza

Miljuschka’s Apenkoppizza Recipe

Bloemkool pizzabodems

Dierendag vraagt om een pizza in thema en dus bakt Miljuschka deze onwijs leuke apenkoppizza! Inclusief grappige pizza-bananen. Te gek om samen met kids te maken.

De pizza is belegd met tomatensaus, mozzzarella, salami, zwarte olijf en cherrytomaten.

15 min. bereidingstijd

10 min. oventijd

5 / 5. Aantal stemmen 1

Hoe lekker vind jij dit recept?

HEB JE DIT RECEPT GEMAAKT?

Deel het op social met #Miljuschka of tag @Miljuschka.

5 / 5. Aantal stemmen 1

Hoe lekker vind jij dit recept?

Ingrediënten

 • / 2 Magioni bloemkool pizzabodems
 • / 1 gele paprika
 • / 4 runder-chipolataworstjes
 • / 275g tomatensaus
 • / 1 plakje salami
 • / 1 zwarte olijf
 • / 1 cherrytomaat

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de bodems 3 minuten voor.

 2. Pak 1 pizzabodem en snijd hieruit de vorm van een apengezicht. Druk met behulp van een koekjessteker 2 rondjes uit de andere pizzabodem. Gebruik de cocktailprikkers om de rondjes als oren aan het apengezichtje vast te maken.

 3. Snijd van de restanten pizzabodems een paar bananenvormpjes. Snijd van de gele paprika net zoveel bananenvormpjes en houd apart.

 4. Bak het pizzagezicht en de pizza-bananen 3 minuten voor op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp intussen de worstjes uit de velletjes en bak het vlees al omscheppend in een koekenpan zonder olie rondom bruin. Breek al bakkend het vlees met een spatel op tot heel fijn kruim. Schep er de tomatensaus door en laat nog zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken.

 5. Verdeel de saus over het apengezicht en de bananenvormen. Pak de geraspte mozzarella en verdeel over de tomatensaus zodat deze op de vorm van een apengezicht lijkt. Strooi ook een klein hoopje mozzarella in het midden van elk oor.

 6. Knip uit het plakje salami 2 ogen en een mond. Leg op het apengezichtje. Leg de halve olijven op de ogen en gebruik een half cherrytomaatje als neus. Bestrooi de bananenvormen met de overige mozzarella en beleg met de gele paprika.

 7. Bak de apenpizza en pizza-bananen in het midden van de voorverwarmde oven in 6-8 minuten gaar. Niet vergeten dat er nog cocktailprikkers in de oren zitten, die kun je natuurlijk niet opeten.

Website laten maken Amsterdam